Uluslararası Avrasya Kitap Festivali ve İstanbul Fellowship Uluslararası Yayımcılık Profesyonel buluşmaları etkinliğinin basın toplantısı Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşti. BasYayBir Başkanı Emrah Kısakürek, Sepetçiler Kasrı’nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, festivalin temasını “Bir Uzun Hikâye” olarak belirlediklerini söyledi.

FARKLI ÜLKELERDEN YAYINCILAR BULUŞACAK

Festivalde Mustafa Kutlu’nun da “Onur Yazarı” olacağını aktaran Kısakürek, “Bunun yanında hayatını bilimsel çalışmalara adamış olan Prof. Dr. Fuat Sezgin’i anmak için de özel etkinlikler planlıyoruz. 9 gün sürecek bu kitap festivalinde, paneller, söyleşiler ve şiir dinletileri gibi çeşitli etkinlikler yapılacak. Çarşamba gününü de çocuklara özel etkinliklerin planlandığı bir gün olarak belirledik.” ifadelerini kullandı. Kısakürek, ulaşımın kolay sağlanacağı festival alanına Yenikapı Metro istasyonundan sürekli otobüs seferlerinin yapılacağını sözlerine ekledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Basın Yayın Birliği (BasYayBir) ev sahipliğinde bu yıl ilk kez düzenlenecek Avrasya Kitap Festivali farklı ülkelerden yayımcıları bir araya getirecek. Yenikapı’daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek festival, 23 Şubat’ta başlayacak. Söyleşiler, paneller, imza günleri, şiir dinletileri gibi etkinliklerin de yapılacağı festivale 72 ülkeden 200’e yakın yayınevi katılacak. Yayıncılar için İngilizce, Fransızca, Arapça ve Rusça dillerinde 50 tercümanın yer alacağı Avrasya Kitap Festivali 3 Mart’ta sona erecek.

Editör: TE Bilisim