Fırat’ın batısı ve doğusunda stratejik noktalara konuşlanan TSK ve SMO, Ankara’dan gelen talimat doğrultusunda, ilerleyişini durdurdu. Birlikler, bölgede konumlanmasını ise sürdürdü. Önceki gün yoğun olarak meskun mahal çatışmalarının yaşandığı Rasulayn’da dün harekât yavaşlatıldı. İlçe merkezinden belirli aralıklarla silah sesleri duyuldu. Aynı durum TSK denetimindeki Tel Abyad çevresinde de yaşandı.

Ayn elArap, Rasulayn ve Tel Abyad bölgesinden sınırın içlerinde yer alan Ayn İsa kasabasına ulaşan uluslararası M4 karayolu çevresine konuşlanan TSK ve SMO kuvvetleri de verilen sürede çekilmeyi sahada gözlemek için çalışma başlattı.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÇEKİLMESİ MUHTEMEL BÖLGELER

Varılan anlaşma kapsamında sınır hattından güvenli bölgenin dışına çekilmesi beklenen PKK/YPG’liler, ilk etapta Resulayn, Tel Abyad ve Ayn İsa bölgeleri ile Til Temir kasabasını terk edecek. ABD’nin bölgedeki askeri yetkilileri ile görüşmeler yapan terör örgütünün, güneydeki Rakka, Haseke ile doğuda yer alan Derik ve Deyrizor gibi bölgelere çekilmesi bekleniyor.

MİLLİ İHALAR İŞ BAŞINDA

Çekilme sırasında ABD gözlemci olarak sahada yer alacak ve Ankara’yı bilgilendirecek. Aynı anda Türkiye de çekilmeyi yerli ve milli İHA’lar ile izleyecek.

Editör: TE Bilisim