Çin’den tüm dünya coğrafyasına yayılan koronavirüs salgını küresel çapta ülke ekonomilerini etkilemeye devam ediyor. Piyasalarda salgına bağlı yüksek risk algısı etkisini sürdürürken dolar kurundaki yükseliş dikkat çekmişti.

Türkiye’de kısa süre önce 6,3380 ile son 9 ayın en yüksek seviyesini geride bırakan dolar sorasındaki kısa bir duraklamanın ardından yeniden başlamıştı.

DOLAR DÜN NE KADARDI?

Dün küresel piyasalarda değerlenen dolara paralel yükselişle eğiliminde hareket ederek 6,7043’ü gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,3 artışla 6,7026’dan tamamladı.

Peki dövizde yeni seyir ne olacak? Dolar düşer mi, yükselir mi? 2 Nisan 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları:

2 NİSAN 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar kuru, bugüne düşüşle başlamasının ardından önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,5 altında 6,6710’dan alıcı buluyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro yüzde 0,3 azalışla 7,3120’den işlem görüyor

STERLİN NE KADAR?

Sterlin ise yüzde 0,3 değer kazancıyla 8,2775’ten satılıyor.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Piyasa uzmanları, dün dünya genelinde açıklanan imalat sanayi Satın alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin, ekonomik aktivitenin yavaşladığına işaret ettiğini ancak korkutucu seviyelere gerilemediğini açıkladı.

Koronavirüs salgınına ilişkin paniğin piyasalar üzerindeki baskılamasının devam ettiğini ifade eden analistler, bugün ABD’de dış ticaret, haftalık işsizlik başvuruları ve fabrika siparişleri verilerinin izleneceğini dile getirdi.

Teknik açıdan dolar kurunda 6,70’in direnç, 6,60’ın destek konumuna geldiği belirtiliyor.

2 NİSAN 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim