AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu, bazı medya organlarında İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile ilgili sürdürülen ve başta CHP olmak üzere muhalefet tarafından çarpıtmalarla gündemde tutulan iddialarla ilgili Meclis kürsüsünden açıklamalarda bulundu.

“2018 VE 2019’DA DA İHALE EDİLDİ”

Söz konusu haberlerde ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunun altını çizen Akbaşoğlu, “Sayın Altun ile ilgili birtakım kurgu kumpas ve adres göstermeye yönelik haberlerle ilgili konuşmalara temas edildi. Baktığımızda usulüne uygun bir şekilde, 2018 ve 2019 yıllarında da ihaleye açılmış bir yerle ilgili 2020 yılında da herkese açık yapılan ihale neticesinde Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan bir küçük bir arazinin kiralanması ile ilgili bir süreç yaşanıyor” dedi.

“YAPILAN İŞLEMLER TAMAMEN HUKUK İÇERİSİNDE”

Prof. Dr. Altun’un evinin hemen bitişiğinde yer alan söz konusu arazinin 2018 ve 2019 yıllarında da ihaleye çıkarılmasına çıkarılmasına rağmen talibinin çıkmadığını belirten Akbaşoğlu “Sayın Altun’un 2020’de en yüksek ihale bedelini ödeyerek aldığı arazide güya orada yapılaşmaya gittiği ve o yapılaşmanın yıkıldığıyla ilgili birtakım haberler ve tezviratlar oldu. Bu haberlerde hem kendisi hem ailesi hem de evi, açık adres verilmek suretiyle hedef gösterildi. Yapılan işlemler hukuk ve mevzuat içerisinde yapılan işlemlerdir. Asla ve kat’a yıkılan bir yapılaşma söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ RANT ELDE ETME ÇABASI”

Ortaya atılan iddiaları “Kumpas ve kurgu” olarak nitelendiren Akbaşoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: “Bunların köpürtülmesi, birtakım siyasi saiklerle çarpıtılması ve buradan siyasi bir rant elde etme çabası söz konusudur.”

“CHP= ÇARPITMA, ALGI VE YALAN”

Akbaşoğlu konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise “Külliye’ye giden CHP’li” dediler; yalan çıktı. ‘İmamoğlu’nu tehdit eden AK Partili’ algısı oluşturdular, tehdit eden CHP’li çıktı. Şimdi de aynı şekilde Sayın Fahrettin Altun’a saldırıyorlar… CHP = Çarpıtma, algı ve yalan…” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim