Bağcılar’da yolda yürüyen bir kişiye zorla maske takıp başına kolonya döken şahsın  gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli O.K.’nin cezası belli oldu.

20 GÜN ÖNCE ÇEKİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Adliyeye getirilen şüpheli, savcılık ifadesinin ardından hakkında adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheli O.K. savcılık ifadesinde, videodaki İ.Ö.’yü yaklaşık 2 yıldır tanıdığını ve aynı mahallede oturduklarını, “Kendisine zaman zaman harçlık da vermekteyim. Cep telefonuyla çekilen görüntüler bundan 20 gün öncesine aittir. O tarihte henüz ülkemizde koronavirüs tehlikesi yoktu, herhangi bir vakaya rastlanmamıştı. O gün İ.Ö. benim yanıma koşarak geldi, bana ‘Ben korona oldum, 20 lira versene.’ şeklinde sözler söyledi. Ben bu sözleri şaka mahiyetinde söylediğini anladım, karşılığında şaka mahiyetinde ‘Maskeyi tak, kolonyayı da dök, git hemen evine.’ şeklinde sözler söyledim.”

TEHDİT İDDİASINI YALANLADI

Şüpheli O.K, bu esnada cep telefonununu yoldan geçen birine vererek görüntüyü çektirdiğini anlatarak, “Video yayınlandıktan sonra İ.Ö.’nün oğlu videoyu kaldırmamı istedi. Ben de videoyu sildim, bu durumu kendisine bildirdim. İ.Ö.’yü tehdit etmedim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.” diye konuştu.

HUZUREVİNİ ZİYARET EDECEK

Bakırköy 5. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin, mevcut delil durumu, diğer unsurları dikkate alarak “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan adli kontrol altına alınmasına hükmetti. Hakimlik, bu kapsamda şüpheliye elektronik kelepçe takılarak 14 gün süre ile yaşadığı konutu terk etmemesine ve salgına yönelik önlemlerin kalkmasından sonra başlamak üzere 15 gün süreyle haftanın Salı ve Çarşamba günleri ikametine en yakın huzurevi ve yaşlı bakım merkezini ziyaret etmesine hükmetti.

Kararda, şüphelinin, adli kontrol tedbirlerine uymadığı takdirde tutuklama kararı verilebileceği belirtildi.

Editör: TE Bilisim