Durim Abazi / İstanbul / Özel Haber

“İyilik her zaman her yerde” diyerek çıktığı yolda GENÇ İHH’nın bu seferki rotası Balkanlar. Üsküp, Kuzey Makedonya’nın başkenti ve en büyük şehri. Ülkenin genelinde olduğu gibi Üsküp’te de Müslümanlar azınlıkta. Ülkenin yüzde 63’ünü Hristiyanlar, yüzde 35’ini ise Müslümanlar oluşturuyor. Üsküp, aynı zamanda, ülkenin üniversite şehri olarak biliniyor. Ülkedeki üniversite öğrencilerinin yüzde 80’i Üsküp’te eğitim görüyor.

MAHRUM KALIYORLAR

Genç İHH’dan yapılan açıklamada, Avrupa’da var olan İslamofobi ve İslam’dan sapmaların yoğun yaşandığı bu dönemde gençleri birlikte tutacak merkezlerin varlığının daha da önem arz ettiği belirtildi.

Üsküp’te Müslümanlar azınlık ve sosyal statü olarak avantajsız konumda oldukları için de bazı hizmetlerden mahrum kaldıkları aktarılan açıklamada, “Bu hizmetlerin en başında da eğitim gelmektedir. Maddi yetersizlikten dolayı eğitim alamayan gençler, diğer Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kalıyor. İşte bu noktada “Balkanlarda Gençlik İnşası” fikriyle misyonerlik faaliyetlerinin arttığı Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te inşa etmeyi planladığımız “Jakup Asipi Gençlik Merkezi” projesinin çalışmalarına adım attık.” ifadeleri kullanıldı.

HEDEF BİRLİĞİ SAĞLAMAK

Açıklamada, “Projedeki hedeflerimiz; liseli ve üniversiteli gençlerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, Müslüman genç nüfusun birlik ve beraberliğini sağlamak, gençlerin eğilimleri ve enerjilerinin keşfi ve aktivasyonu, kişilik oluşumundaki eğitim çalışmaları ve fikir alışverişi, İslami eğitim platformunun oluşturulması, sosyal bağlantı ağının oluşumu ve paylaşımıdır. Ayrıca gençlik merkezinde lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimlerine yardımcı olmanın yanında İslami altyapılarının oluşmasında yardımcı olunacak dersler verilmesi planlanmaktadır. Gençlik merkezi tamamlandığında burada onlarca öğrenci barınacak ve yüzlerce öğrenci sosyalleşecek, arkadaş olacak.” denildi.

BARTIN GENÇ İHH DA KATKIDA BULUNUYOR

Bartın Genç İHH da hediye kartı hazırlayarak bu projeye katkıda bulunmaya çalışıyor.

Bartın Genç İHH’nın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Üsküp’te inşa etmeye başladığımız gençlik merkezini tamamlamak için BARTIN GENÇ İHH olarak, “Neden sevdiğimiz insanlara normal hediyeler yerine, adına bir sadaka-i cariye hediyesinde bulunmayalım?” diyerek sevdiklerimiz adına hediye kartları hazırladık. Bu kart ile sevdiklerimiz adına, gençlik merkezimiz için birer tuğla eklemiş olduk. Hem onlara eşsiz güzellikte bir hediye verecek hem de Üsküp’teki öğrenciler maddi kaygıları olmadan bu gençlik merkezinde eğitimlerine kolayca devam etmiş olacak. Bu güzel ve anlamlı “hediye kartı” ile birçok gönüllümüzden olumlu dönüşler aldık. Gayemiz projenin bir an evvel tamamlanıp içerisinde eğitim faaliyetlerine başlanmasıdır.”

Gelin, hep birlikte gençliği inşa edelim.

Editör: TE Bilisim