Türk Kızılayı, Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında bu yıl Bosna Hersek’te 250 büyükbaş hayvanın vekaletle kesimini gerçekleştireceği belirtildi.

Türk Kızılayı Bosna Hersek Delegasyonu Başkanı Fuat Emin, yaptığı açıklamada, Bosna Hersek’in birçok bölgesine ulaşmayı hedeflediklerini belirterek “Gorazde, Srebrenitsa, Bihac, Foca, Saraybosna, Zenica, Tuzla, Travnik gibi şehirlerde ihtiyaç sahiplerine bu etleri ulaştırmaya çalışacağız” dedi.

YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ FAYDALANACAK

Çalışmaların bir ayağının Bosna Hersek’te bulunan muhacirlere yönelik olacağını ifade eden Emin, “Burada bulunan küçük gruplu muhacirlere yönelik Kızılhaç ve yerel STK’ler iş birliğinde kurban eti ve diğer çalışmalarımız sürdürülecektir” şeklinde konuştu.

50 ton civarında kurban eti dağıtacaklarını aktaran Emin, “Yaklaşık 10 bin kişinin faydalanması planlanmaktadır” sözlerini kullandı.

Bosna Hersek’te 1993 yılından bu yana kurban kesim ve dağıtım faaliyetleri gerçekleştiren TDV, bu yıl Bosna Hersek’te 70 kurban kesecek.

BİRİNCİ GÜNÜNDE 70 KURBAN KESİLECEK

Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı, yaptığı açıklamada, TDV’nin bu yıl da Bosna Hersek İslam Birliği iş birliğinde kurban kesim ve dağıtım faaliyetleri düzenleyeceğini kaydetti.

TDV’nin Bosna Hersek’te vekalet yoluyla kesilen kurban sayısında azalma olduğuna işaret eden Atlı, bu durumun Suriye, Filistin ve Afrika ülkelerinin bu tür yardımlara daha muhtaç oluşundan kaynaklandığını ifade etti.

Atlı, Kurban Bayramı’nın birinci günü kesilecek 70 kurbanın, muhacirlerin bulunduğu Krajina bölgesindeki aşevlerine ulaştırılacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim