Birkaç hafta ekrana gelmeyen Kuruluş Osman dizisi 8. bölümüyle izleyici ile buluştu. Yayınlandığı ilk günden itibaren reyting rekorları kıran dizide geçen bazı kelimeler diziyi yakından takip edenler tarafından merak ediliyor. Kuruluş Osman’ın 8. yeni bölümünde geçen “zemheri” kelimesini araştırıyor. İşte, herkesin merak ettiği, Zemheri nedir? Zemheri ne anlama gelir? sorularının cevabı…

Kuruluş Osman’da Selcan Hatun, Şeyh Edebali’nin kızı Bala Hatun’u Osman Bey’e istemiş ama Şeyh Edebali kızını Osman Bey’i vermemişti. Edebali, “Evlilik kefayet ister. Kefayet olmazsa sıkıntı baş gösterir. Osman ile Bala denk değildir.” demişti.

Şeyh Edebali yeni bölümde kızı Bala Hatun ile konuşurken “zemheride açan çiçekler gibi solmayasın” dedi.

Zemheri nedir? Zemheri ne anlama gelir?

“Zemheri ne demek?” sorusu araştırılıyor. Oyuncuları arasında Alperen Duymaz, Ayça Ayşin Turan, Caner Cindoruk, Hazal Filiz Küçükköse gibi isimlerin yer aldığı yeni dizi Zemheri her hafta Salı akşamları izleyici karşısına çıkıyor. Yönetmenliğini Hilal Saral’ın yaptığı dizi ile ilgili merak edilenler arasında Zemheri’nin kelime anlamı da yer alıyor. Haberimiz içerisinden merak edilen soruların cevaplarına ulaşabilirsiniz.

ZEMHERİ NE DEMEK?

isim, Arapça zemherir

Türk Dil Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre zemheri kelimesi kara kış anlamına geliyor.

Uğuldayan ve uluyan anlamına gelen ‘Harir’ kelimesi ile kış anlamına gelen ‘Zam’ kelimesinin birleşiminden oluşan ‘Zamharir, günümüze kadar zemheri şeklinde ulaşmıştır.

Zemheri, 22 Aralık tarihinde çıkmakta olan ve yaklaşık 40 gün süren soğuk günleri ifade etmektedir.

Editör: TE Bilisim