Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin Kovid-19 salgınıyla mücadelesindeki normalleşme sürecinde güvenli turizm hizmetlerinin anlatıldığı “Yeniden Keşfet” tanıtım etkinliği kapsamında Antalya’da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“İKİNCİ DALGA EKOVİRÜS!”

Almanya’nın Kovid-19 salgını bağlamında Türkiye’yi “risk bölgesi” olarak sınıflandırmasına yönelik değerlendirmesi sorulan Ersoy, “Politik, ekonomik gerekçeleri olabilir. Her zaman söylüyorum, ikinci dalga ekovirüs şeklinde geliyor, o yüzden kendince her ülke kendi önlemini almak istiyor. Avrupa ülkeleri, paranın Avrupa sınırları içinde kalması için önlem almış olabilir. Tabii bunu dolaylı şekilde yapıyor, net bir şekilde söyleyemiyor olabilirler.” diye konuştu.

ALMANYA’YI ZİYARET EDECEKLER

Almanya’ya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Sağlık Bakanlığından üst düzey yetkililerle ziyaret planladıklarını belirten Ersoy, Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesine ilişkin rakamların Alman makamlarıyla paylaşılacağını ifade etti. Ersoy, bunu yaparken sadece toplam sayıların değil, Antalya, Aydın ve Muğla gibi en çok ziyaretçi alan destinasyonlara ilişkin verilerin ortaya konacağını söyledi.

HASTA SAYILARINI VERDİ

Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan bu yana toplam Kovid-19 vakası sayısının Antalya’da 500’ün, Aydın ve Muğla’da 300’ün altında olduğunu ifade eden Ersoy, bu bölgelerdeki hastanelerin de hemen hemen boşaldığını kaydetti. Ersoy, “Bu gerçekleri bir şekilde herkes görecek veya görmezlikten gelemeyecek diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

ŞİMDİDEN 2021 İÇİN REZERVASYON YAPIYORLAR

Ersoy, Avrupa ülkelerinde yaşayanların Türkiye’de tatil yapmayı çok özlediğini ve bu özlemin rezervasyonlara yansıdığını, 2021 rezervasyonlarının çok erken başladığını kaydetti. Ersoy, Türkiye’nin uluslararası hava trafiğine açılmasıyla ilgili 1 hafta-10 gün içinde çok olumlu gelişmeler olacağına inandığını dile getirdi.

KOVİD-19 SİGORTASI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bakan Ersoy, Türkiye’ye gelecek yabancı ziyaretçilere yönelik Kovid-19 sağlık sigortası sisteminin nasıl işleyeceğine yönelik soruyu da yanıtladı. Sigorta sistemiNİN çok basit ve Avrupa’daki emsalleriyle karşılaştırılınca oldukça cazip olduğunu belirten Ersoy “2 bin-7 bin euro arasında limitleri var. Çok düşük sigorta paketi de alabilirsiniz çok cazip fiyata, 12-15 euro gibi, biraz daha yükselterek 23 euroluk, 7 bin euroya kadarki haftalık konaklamalar için, tedavi sigortası yaptırabilirsiniz. Zaten uluslararası bir ülkeye giden turist açısından 13-23 euroluk sigorta limiti hiçbir şey değil, bir öğle yemeği fiyatı olarak düşünebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim