Corona virüs tedbirleri kapsamında sıkı kararların alınarak uygulandığı ülke genelinde 10-12 Nisan tarihlerinde ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağının uzayıp uzamayacağı merak ediliyor. Sürecin bitmesine saatler kala vatandaşlar sokağa çıkma yasağı devam edecek mi, ne zaman bitecek sorularını araştırıyor. 10 Nisan Cuma akşamı açıklanan ve yalnızca 31 ilde 48 saat sokağa çıkma yasağı duyurusunun ardından bazı vatandaşlar bakkal ve manavlara akın etmişti. Tedbirlerle uyuşmayan bu durum sonucunda tehlikenin bertaraf edilmesi adına yasak devam edecek mi konusu merak edilmeye başlandı. Peki, Sokağa çıkma yasağı devam edecek mi?20 yaş altı sokağa çıkma yasağı yarın bitecek mi? 20 yaş altı sokağa dışarı çıkma yasağı ne zaman bitecek? İşte konuyla ilgili son durum bilgileri…

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ? SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZAYACAK MI, NE ZAMAN BİTECEK?

İçişleri Bakanlığı koronavirüs (coronavirüs) risklerini en aza indirip bertaraf etmek amacıyla 10-12 tarihleri arasında 48 saatlik sokağa çıkma yasağı kararını 30 büyükşehir ve Zonguldak valiliklerine gönderdiği ek bir genelge ile bildirmişti. Yasağın 48 saat süreceği açıklanırken vatandaşlar ise 2 günlük sokağa çıkma yasağı için bakkal ve manavlara akın etmişti. 48 saatlik sokağa çıkma yasağının sona ermesine saatler kala ‘sokağa çıkma yasağı uzayacak mı, ne zaman bitecek’ konusu da yeniden merak edilmeye başlandı.

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre 10 Nisan Cuma saat 24.00’da başlayan sokağa çıkma yasağı 12 Nisan Pazar saat 24.00’da sona erecek. Resmi makamlarca açıklanan yeni bir sokağa çıkma yasağı kararı olmadığı sürece bu saatten itibaren 20 yaş üstü ve 65 yaş altı vatandaşlar evlerinden dışarı çıkabilecekler.

Sokağa çıkma yasağı devam edecek mi sorusuna İbrahim Kalın’ın yanıtı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın kendisine yöneltilen ‘yeni bir sokağa çıkma yasağı olur mu?’ sorusuna canlı yayında yanıt verdi.

Sözcü Kalın şöyle konuştu;

‘Sokağa çıkma yasağı meselesi her zaman gündemdeydi, biz de Bilim Kurulumuzun tavsiyeleri çerçevesinde ihtiyaç olduğu zaman yapalım dedik. Bundan sonra ikinci bir sokağa çıkma yasağı olabilir mi? İnsanlar tabi sokağa çıkmak isteyecekler havalar düzeliyor, bununla ilgili kararlar olayın seyrine göre şekillenecek. Bu olabilir, tekrar yapılabilir, bilgi verme ilan etme konusunda tabi cuma akşamı bir kargaşa oluştu keşke oluşmasaydı. Bu tür planlamalar yine olabilir.’

Sokağa çıkma yasağının devam edeceğine ilişkin şu ana dek resmi makamlarca yapılmış bir açıklama bulunmamaktadır.

20 yaş altı sokağa dışarı çıkma yasağı ne zaman bitecek?

20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma yasağı yarın bitmeyecek. 20 yaş altı olan gençler için sokağa dışarı çıkma yasağı ne zaman biteceği tam olarak belli değil ama 65 yaş üstü ile 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı devam edecek.

Editör: TE Bilisim