Türkiye’nin koronavirüs (coronavirus) salgınına karşı milli seferberliği sürüyor. Kamu özel sektör salgını en zararla atlatmak için ellerinden geleni yapıyor.

Koronavirüs vakalarının hızlı artışıyla en önemli ihtiyaç haline gelen solunum cihazları için de düğmeye basıldı. Dört yerli şirket ortak üretim yaparak iki ay içinde Sağlık Bakanlığı için 5 bin solunum cihazı üreteceğini açıkladı.

MALİYETTE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, cihazın muadilinin yaklaşık 20 bin euro olduğunu belirterek “Yerli olarak ise şu anda yaklaşık 6 bin 500 dolara üretilebilmesi mümkün. İlk etapta nisan ayının ortasına kadar bin adet yerli solunum cihazının teslimatı yetiştirilmeye çalışılıyor. Hedef 2 ay içerisinde 5 bin yerli solunum cihazını Sağlık Bakanlığı’na teslim etmek.” dedib.

SELÇUK BAYRAKTAR İLK PROTOTİPİ PAYLAŞMIŞTI

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yerli solunum cihazının ilk prototipini sosyal medya hesabı üzerinden paylaşmıştı.

Bayraktar sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Yerli solumun cihazımızın seri üretim ilk deneme prototipi… @biyovent tasarladı, @arcelik üretti, @aselsan ve @baykar_savunma mühendislerinin teknik destek ve katkılarıyla” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim