Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenler için uzaktan eğitim süreçlerinde tasarım ve yönetim becerilerinin geliştirilmesine yönelik kurs programı hazırlandığını ve 2021 yılı içinde öğretmenlerin tamamının bu eğitimi almasını hedeflediklerini bildirdi.

Türk eğitim tarihinin en büyüğü

Ziya Selçuk, buradaki konuşmasında, teknolojinin hızla değiştiğine işaret ederek, “UNICEF iş birliği ile yaptığımız çalışmayı, dünyanın ihtiyacı olan, teknolojideki hızın öğretmen mesleğine yansımasının ve salgın döneminde bu becerilerin uzaktan eğitim bağlamında geliştirilmesinin bir fırsatı olarak görüyoruz.” dedi.

Hiçbir öğretmenin mesleğe başladığı gibi mesleğini bitiremediğine, sürekli bir yenilenme ve dönüşüm ihtiyacının bulunduğuna dikkati çeken Selçuk, bu dönüşüm ihtiyacını karşılamak için ihtiyaçları tespit edip gereğini yapmaya çalıştıklarını anlattı.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin hizmetine yeni içerikleri, araçları ve gereçleri sunmaya devam edeceklerinin altını çizen Selçuk, “Büyük fotoğrafa baktığımda gördüğüm şey; Türk eğitim tarihinin en büyük öğretmen eğitimi çalışmasını yapıyoruz. Bu çok önemli. Çünkü uzaktan eğitim olarak da öğretmen eğitimi olarak da gerçekten çok büyük bir öğretmen eğitimi hamlesi var ve bunun iller ve ilçeler düzeyinde kılcal damarlara kadar yayılmış olması beni ayrıca mutlu ediyor.” değerlendirmesini yaptı.

En büyü yatırım öğretmene

Sadece öğretmenlere yönelik hizmet içi eğitimle sınırlı kalmadıklarını, EBA, TRT EBA gibi çalışmaları da devam ettirdiklerini dile getiren Selçuk, “Bu arada öğretmen arkadaşlarımızın büyük bir özveri içerisinde okulu beslemeye, çocuklara destek olmaya çalışan çabaları gerçekten çok takdire değer ve motivasyonlarını azaltmadan, dikkatlerini dağıtmadan bu gayretlerini sürdürüyorlar.” diye konuştu.

Bakan Selçuk, en büyük yatırımın öğretmene yapılan yatırım olduğunu dile getirerek, “Öğretmene yaptığımız her yatırım, bu ülkenin geleceğine, çocuklarımızın geleceğine bir yatırımdır. Bundan dolayı öğretmene yaptığımız yatırımın katlanarak artacağını rahatlıkla söyleyebilirim. Bütün bu araçlar gereçler, yazılımlar, eğitim ortamları hepsi ama hepsi çocuklarımızın daha nitelikli bir eğitim alması, öğretmenlerimizin mutlu olması ve işlerinin kolaylaşması için.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim