Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Valiliklerin hızla uygulamaya soktuğu Genelgeye göre, il ve ilçelerde tüm marketler 09.00-21.00 saatleri arasında hizmet vermeye başladı. Market içindeki en fazla müşteri sayısı, depolar ve idari bürolar hariç olmak üzere müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın onda biri kadar oldu. Tüm marketler, hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan etmeye başladı. İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirler alınırken, market içinde belirlenen sayıda müşteri varsa müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmıyor. Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatıyor.

KAPASİTE YARIYA İNDİRİLDİ

Genelgede, il ve ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçları (şehirler arası yolcu otobüsleri dahil), araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul edecek, araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak.

Toplu taşıma kullanımı yüzde 80 azaldı

Ankara’da özellikle 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesiyle toplu taşıma araçlarının kullanımında ciddi oranda düşüş yaşandı. Başkent’te toplu taşıma araçlarını kullanan toplam yolcu sayısı, 2 Mart’ta 1 milyon 696 bin 595 iken 23 Mart’ta bu rakam yaklaşık yüzde 80 oranında azalarak 338 bin 74’e kadar düştü.
Editör: TE Bilisim