Bakan Albayrak, Twitter hesabından, TVF’nin, Turkcell’in yüzde 26,2 oranında hissedarı olmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Albayrak, “TVF’nin, Turkcell’in değerine değer katıp daha da büyüteceğinden eminim. TVF ve Turkcell ortaklığı küresel ticarette ve iş dünyasında tarihi bir performans ortaya koyacak. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK BAŞLANGIÇLARDAN OLACAK”

Öte yandan Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez de TVF ve Turkcell’in ortaklığı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sönmez, Turkcell’in 15 yıllık hissedarlık düğümünü, tüm tarafların masada olduğu bir uzlaşmayla çözdüklerini belirterek Turkcell’in  TVF’nin yeni yol haritasında en büyük başlangıç adımlarından bir tanesi olacağını söyledi.

“GLOBAL FİNANS LİGİNE GİRDİK”

Sönmez açıklamasının devamından şu ifadelerde bulundu: “TVF, stratejik ve büyük ölçekli şirketlere bakacak ve yatırım yapacak. Turkcell’in şu anki piyasa değeri hak ettiğini yansıtmıyor. Bunun çok daha üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Turkcell bizi uluslararası, global finansal yatırımcılar ligine sokmuş durumda. Bu anlamda sadece Türkiye değil, bölgesel ve global bir oyuncu neden olmayalım? Bunun planını yapıyoruz.”

Editör: TE Bilisim