MasterChef 2020 Türkiye’de dün akşam Kore mutfağından seçilen ve Kore mantısı olarak da anılan mandu tarifi izleyenler tarafından oldukça ilgi gördü. Programı takip edenler, yarışmacıların özenle hazırladığı Kore mantısı ‘mandu’nun yapılışını ve malzeme listesini araştırmaya başladı. Biz de, Türk mutfağında severek tüketilen hıngel ve mantıyla da benzerlik gösteren mandu tarifinin hazırlanışına ve malzeme listesine Diriliş Postası yemek tarifleri köşemizde veriyoruz. İşte en kolay anlatımıyla MasterChef mandu tarifi! Kore mantısı ‘mandu’ nasıl yapılır? Bilgiler yazının devamında…

MasterChef mandu tarifi için gerekli malzemeler

4 su bardağı un

1 yumurta

Göz kararı ılık su

İç harcı için gerekli malzemeler;

1 yemek kaşığı susam yağı veya sıvıyağ

250 gr kıyma

1 adet tofu

Yarım demet yeşil soğan

1 adet kuru soğan

2 dal ince ince doğranmış pırasa

Tuz

Karabiber

Kore mantısı ‘mandu’ nasıl yapılır?

Mandu tarifini hazırlarken öncelikle hamur malzemelerini derin bir kaba alın ve yumuşak ve prüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yaklaşık yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.

Yarım saat sonra hamuru 3 eşit bezeye ayırın. İlk bezeyi oklava yardımıyla açın (Hamuru çok fazla inceltmeyin). Elde ettiğiniz yufkadan bardak ağzı yardımıyla yuvarlak hamur parçacıkları elde edinn.

İç malzemesini hazırlamak için; yeşil soğan, kuru soğan, pırasa, tofu, kıyma, susam yağı, yumurta, tuz ve baharatları karıştırarak güzelce yoğurun. Elde ettiğiniz iç harcı oluşturduğunuz hamurların ortasına koyun ve hamurları yarım ay olacak şekilde kapatıp kenarlarını süsleyin.

Hazırladığınız mantıları kızgın yağda kızarana dek pişirin. Dilerseniz buharda da haşlayarak da servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim