Millet! Hayata dair pratik çözümler sunmaya, acayip tantanalar yapmaya tüm hız devam ediyoruz.

Çayı içtik, kafayı bulduk. Şimdi vatan kurtarma zamanı. Yeminimi bozdum ağalar! Yettim gariiii ?

DeepakChopra emmi demiş ya; “Büyük adamların amaçları, diğerlerinin yalnızca istekleri vardır.” Hayatın amacı, amaçlı bir hayattır.”

Etrafa bakıyorum aklıma yine deli sorular geliyor.

İnsan ne ile yaşar?

Hava, su akla ilk gelenler. Bunlar kadar öneme sahip olan bir başka gereksinim ideal sahibi olmaktır.

Peki, insanoğlunun ideali var mı?

1973 ‘de ABD’de bir araştırma yapılıyor. Soru hedefiniz ne.%3’ü bir cevap verebiliyor. Yaşamları izleniyor: Bu deneklerin yaşamları izlenerek 1990 lı yılların ABD finans ve medya siyaset hayatında o %3 ünü %95 oranında etkin role yükseldiğini geriye kalan %5 ininde %90 lık çoğunluğun içinden çıktığının tespit etmişlerdir.

İDEAL SAHİP OLMAK;insanın kendi kendini aşmaya çalışması, hayatını anlamlandırması arzusudur. İdeal, kalabalıkları millet yapan, sıradan insanlar arasından kahramanlar çıkartan güçtür.

İdeal sahibi olmaya güzel bir örnek: Çanakkale Savaşı’nı kazanabilmemiz de hayal sanılmıştı ama milletimizin idealizmi onu gerçek yapmasını bildi.

“İDEALLERİ “SADECE YAŞAMAK” OLAN İNSANLAR BASİT İNSANLARDIR.”İdeali olmayan insan adeta bir serseri kurşun gibidir. Ne varacağı adres bellidir ne de duracağı liman.

İNSANOĞLUNUN İDEALİ OLMALIDIR. Hayvanların bile ideali varken insanoğluna da ne oluyor boş beleş yaşıyor hayatı!

KEL AKBABALAR BESLENDİĞİ KEMİK İÇİNtam 50 kez yüzlerce metreye yükselip kemik atışı yapması, su kertenkelesi suyun yüzünde kalabilmek için saniyede 20 adım atmak zorundadır.

“Bazı insanlar hayatta hiçbir gayeye sahip olmadan yaşarlar. Böyle insanlar bir nehir üzerinde akıp giden saman çöplerine benzerler. Onlar gitmezler; ancak suyun akışına kapılarak akarlar.” Seneca

BİR DAVA YÜREKTE BİTMEZSE; HİÇBİR ZAMAN BİTMEZ!

Anka kuşunu bilir misiniz?

Zümrüdü Anka Kuşu Kaf Dağında yaşayan ve çok parlak tüyleri olan bir kuş olup Kaf dağında bir gölde yaşamaktadır. Tüylerinin parlak olmasının sebebi dağdaki şifalı sulardan içmesi ve çok özel yiyeceklerden yemesidir.

Bir grup kuş Zümrüdü Anka Kuşu’nun nasıl bir kuş olduğunu merak eder ve onu bulmak üzere yola çıkar. Son derece zor iklim şartlarında yolculuk etmeye başlar ve bu yolculuk sırasında birçok kuş telef olup ölür.

Yolculuk devam ederken çok soğuk iklimlere gelirler ama geride sadece yüz kuş kalmıştır. Soğuk iklimde yol alırken Zümrüdü Anka Kuşu’nun o bölgedeki buz dağlarının arkasındaki geçit vermeyen Kaf Dağında yaşadığını öğrenirler ve yönlerini Kaf Dağlarına doğru yönlendirirler. Bu dağa yaklaştıklarında sadece üç kuş kalmıştır. Ancak bunlardan ikisi ulaşamayacaklarını düşünerek geri döner oraya sadece bir kuş ulaşır. Bu kuş hiç kimsenin yemediği, içmediği şeyleri yiyip içer ve Zümrüdü Anka Kuşunun bulunduğu göle doğru ilerler. Tüyleri parlak Zümrüdü Anka Kuşunu bir türlü göremez…

O sırada göldeki kendi yansımasını görür ve çok şaşırır çünkü bütün tüyleri ışıl ışıl parlamaktadır.

O zaman aradığı Zümrüdü Anka Kuşunun kendisi olduğunu anlar.

Engeli olanlar özürlü, inançsız olanlar engellidir. Kör sağır dilsiz Helen Keller felsefe tarihinde dünyanın en büyük bilginlerinden biridir. İdealleriz varsa, gerçekten de istiyorsanız elinizden geleni yapıp mücadele ettiğinizde hayal olan istediğiniz şeyi elde edersiniz.

Hayatı gerçekten yaşayanlar sadece idealleri olanlardır.

İdealler, insanların kutup yıldızıdır hayat yolunda kaybolmamızı sağlar.Dünyayı yerinden oynatacak tek şey idealimizdir.

İdealleri olanlar var olanlardır.

Benden söylemesi ?

Editör: TE Bilisim