İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, 8 ay içerisinde Suriye’de yaklaşık 250 milyon ekmek dağıtımı gerçekleştirildiği belirtildi.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Suriyeli ailelerin ekmek ihtiyacını karşılamaya tüm hızları ile devam ettiklerini söyledi.

Savaşın başladığı andan bu yana ailelerin destekçisi olmaya devam ettiklerini bildiren Selim Tosun, ”Kilis, Şanlıurfa ve Reyhanlı’daki lojistik merkeziyle, Suriye içinde kurulan fırınlardan günlük olarak üretilen ekmekleri Suriyeli ailelere ulaştırıyoruz.” dedi.

Bu yılın 8 aylık dönemi içinde Suriye’deki ailelere yaklaşık 250 milyon ekmek ulaştırdıklarının altını çizen Tosun, ”Ekmeklerin en temel özellikleri uzun süre dayanıklı olmasıdır. Üretilen ekmekler Suriyeli ailelerin damak tadına uygun, savaş ortamında uzun süre tazeliğini koruyarak saklanabiliyor.” dedi.

Tosun, ekmeklerin günlük olarak ailelerin evlerine elden teslim edildiğini sözlerine ekledi.

Kurban bayramında da, Kocaeli’de yaklaşık 16 yıldır simit satarak geçimin sağlayan Erkan Ayhan, Suriyeli yetim çocukların yüzünü güldürmek için hayırseverlerden topladığı bayramlık kıyafetleri, Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtmıştı.

Dünyanın farklı bölgelerindeki mazlumlar  için Kocaeli’de düzenlediği örnek çalışmalarla tanınan 42 yaşındaki “Simitçi Erkan”, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Suriyeli muhacir yetim çocukları da unutmamıştı.

Çocuklar için hayırseverlerden bayramlık kıyafet toplayan Ayhan, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfına bağlı ekipler aracılığıyla çocuklarla bir araya gelip bayramlıklarını hediye etmişti.

Editör: TE Bilisim