Yunanistan’ın Göçten Sorumlu Bakan Yardımcısı Yorgo Kumuçakos, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mülteci mutabakatını savundu.

TÜRKİYE AĞIR BİR YÜKÜN ALTINDA

Alman gazetesi Süddeutsche Zeitung’a konuşan Kumuçakos, anlaşmaya atıfla, “Elimizde olan tek araç bu. Bu yüzden (anlaşmaya) sadık kalmalıyız ve daha etkili bir hale getirmeliyiz” diye konuştu. Bakan Yardımcısı, “Yaklaşık 4 milyon sığınmacı ve göçmene ev sahipliği yapan Türkiye’nin ağır bir yükün altına girdiğini” hatırlatarak, ülkeye daha fazla mali destek verilmesi gerektiğini söyledi. Kumuçakos, diğer yandan Türkiye’ye de insan kaçakçılığı ağlarını çökertme çağrısı yaptı.

“DAHA KATI BİR GÖÇ POLİTİKASI İZLEYECEĞİZ”

Yunan hükümetinin öncelikli olarak sınır dışı edilecek çok sayıda düzensiz göçmen için güvenli üçüncü ülkeler listesi oluşturacağını söyleyen Bakan Yardımcısı, eski Başbakan Aleksis Tsipras hükümetinin göç politikalarını da eleştirdi. Bir önceki hükümetin politikalarının çok yumuşak olduğunu söyleyen Kumuçakos, “Biz daha katı olacağız” diye konuştu.

10 BİN SIĞINMACIYI TÜRKİYE’YE İADE EDECEKLER

Türkiye’den Yunanistan’a geçen göçmen sayısında artış gözlenirken geçen pazar günü Midilli Adası’ndaki aslında 3 bin kişilik olan ancak 13 bin kişinin kaldığı Morya Kampı’nda çıkan yangında bir kadın ve çocuğu hayatını kaybetmişti.Yunan hükümetinin yangının ardından yaptığı kriz toplantısından 2020 sonuna kadar 10 bin sığınmacıyı Türkiye’ye iade etme kararı çıkmıştı.

Editör: TE Bilisim