Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını yüzünden bu yıl buruk Ramazan geçirildiğini belirterek, “Millî günlerimizin, bayramlarınızın coşkusunu yeterince yaşayamıyoruz” diye konuştu.

Ilısu Barajı’nın açılışında konuşan Erdoğan, 70 yıl boyunca Türkiye’nin ‘bağımsızlık savaşı’ olan proje için “19 Mayıs’ın esarete karşı özgürlüğün ve cesaretin ilk adımı olduğu gibi Ilısu Barajı Projesi de Türkiye’nin bağımsızlığının sembolüdür” dedi. İngilizlerin Avam Kamarası’ndan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne, Suriye’den İsviçre’ye kadar her yerde yapımı engellenmek istenen proje için Erdoğan, “70 yıllık bir rüya gerçek oldu” açıklamasında bulundu. ‘19 Mayıs, Çanakkale’de başlayan, tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen azimle, Birinci Dünya Savaşı boyunca asla pes etmeyen bir milletin diriliş cehdidir’ diyen Erdoğan, Ilısu Barajı’nın da benzer bir adım olduğunu sözlerine ekledi.

“BİZ HİÇ KİMSEYE BOYUN EĞMEYİZ”

Türkiye’nin artık büyüdüğünü ve güçlendiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz maziden ilham alarak istikbalini inşa ediyor. ‹Ya istiklâl ya ölüm’ parolasıyla çıktığımız kutlu yolda engellere ve ihanetlere rağmen kararlılıkla yürüyoruz” şeklinde konuştu. Korona pandemisi ile projelerinden vazgeçmediklerini anlatan Erdoğan, bu yıl içinde 46 tane olmak üzere 2022’ye kadar otel konforunda 93 yeni öğrenci yurdu açacaklarını belirtti. Muhalefettekileri gösteren Erdoğan, “Milletle bağını koparmış olanlar, yapılan yardıma bile tahammül edemiyorlar” dedi. Erdoğan, “İnsanımızın inancına hakaret ederek, milletimizin sinir uçlarıyla oynayarak, ne yapmaya çalıştıklarının farkındayız. Bölücü terör örgüt PKK’ya boyun eğmediğimiz gibi sokak terörüne de asla müsaade etmeyeceğiz. Siyasete şiddet bulaştırmaya çalışan şehir eşkıyalarına göz yummayacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim