Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen koronavirüs toplantısının ardından alınan kararla ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerde eğitime ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 16-23 Mart tarihlerinde sürecek olan tatilin ardından Eğitim Bilişim Ağı’ndan eğitime devam edileceğini açıkladı.

2019 Eylül ayında hizmete sunulan EBA, öğrenci ve öğretmenlere ders kitapları, anlatım videoları, sınavlar, uygulamalar gibi ders materyallerine tek alandan, kolay erişilebilme imkanı veriyor.

Kişiselleştirilmiş grafiksel kullanıcı arayüzüyle her öğrencinin e-okul sisteminden kendisine aktarılmış derslere doğrudan ulaşabileceği sistemde öğrenciler; son çalışmalarının, derslerdeki performanslarının ve paylaşımlarının yer aldığı kendilerine özel sayfaları da kullanabilecek.

EBA NASIL KULLANILACAK?

23 Mart’ta yeniden ders başı yapması planlanan öğrencilerin müfredatı takip edebilmesi için düzenlenen EBA’nın nasıl kullanılacağı ise adresinde yer alıyor.

İnternet sitesinde EBA’ya giriş ve üyelik, sayfam, takvim, kütüphane, EBA portfolyo, çalışmalarım sınavlar, dersler, gruplar başlığı altında öğrenci ve öğretmene bilgi desteği sağlanıyor.

Derslerin takibi ise https://www.eba.gov.tr/ sitesinden yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA kullanımında bütün operatörlerden ücretsiz 3 GB internet erişimi imkanı sağlanacak.

Editör: TE Bilisim