Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Eğitim Derneği (TED) arasında merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan depremde zarar gören ailelerin çocuklarına eğitim bursu desteği sağlanmasına ilişkin protokol imzalandı.

8 BİN 985 ÖĞRENCİ NAKLEDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, imza töreninde yaptığı konuşmada, depremin yaralarını sarmak istediklerini söyledi. Milletin yaraları sarmak için birlikte hareket etmesinin ve MEB’in de elinden geleni yapmasının kendisini mutlu ettiğini belirten Selçuk, depremin ardından ilgili bakanlıkların meseleye hemen müdahil olduğunu ve gereken tedbirleri aldığını ifade etti.

Malatya’da 30 okuldaki 8 bin 985 öğrencinin en yakın okullarla ilişkilendirildiğini aktaran Selçuk, depremin yaralarının sarılması konusunda Türkiye’de büyük bir gayret ortaya konduğunu ifade ederek, “Türk Eğitim Vakfı ve Türk Eğitim Derneğine depremde zarar gören çocukların ihtiyaçları konusunda gösterdikleri hassasiyet dolayısıyla teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

SAYI VE MİKTAR DAHA SONRA BELLİ OLACAK

Konuşmaların ardından imzalanan protokol kapsamımda, Türk Eğitim Vakfı ve Türk Eğitim Derneği tarafından Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan depremde zarar gören ailelerin çocuklarına, tüm eğitim kademelerinde eğitim hayatları boyunca burs imkanı sunulacak.

Kaç öğrenciye ve ne miktarda burs verileceği ise değerlendirmeler sonrasında tespit edilecek.

Editör: TE Bilisim