Yunus Kök’ün haberi

Hatay’da, cuma günü başlayan ve önceki gün kontrol altına alınan orman yangınında soğutma çalışmaları devam ediyor. Böylesine büyük çapta bir yangının doğal olarak çıkma ihtimalinin çok düşük olduğunu belirten Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer,  Türkiye’nin bölgesinde verdiği jeopolitik mücadelenin önüne geçmeye çalışan küresel güçlerin PKK piyonunu” bu yolla yeniden devreye soktuğunu belirtti.

Hatay’da Belen ilçesinde başlayan, rüzgarın da etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan yangın, önceki gün akşam saatlerinde kontrol altına alındı. Yangın bölgesinde açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangının kasıtlı olarak çıkarıldığına dair güçlü emarelerin olduğunu ve olayla ilgili 4 kişinin yakalandığını açıkladı. Bölgeyi büyük paniğe sevk eden yangını gazetemize değerlendiren Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Eray Güçlüer, böylesine büyük bir yangının doğal yollardan çıkma ihtimalinin yok denecek kadar az olduğunu ve olayda terör örgütü PKK’nın parmağı olduğunu söyledi.

“KENDİ AKILLARI DEĞİL”

Bölgenin terör örgütü PKK için çok stratejik bir alan olduğunu belirten Dr. Eray Güçlüer, hain örgütün Afrin üzerinden Amanos Dağları’na ulaşabilmek için uzun yıllar boyunca Belen Geçidi’ni kullandığını belirtti. Bölge insanının milli hassasiyetinin üst düzey olduğunu dile getiren Dr. Güçlüer, PKK’nın toplumsal karışıklık çıkarmak için de özellikle bu bölgeyi seçtiğini ifade etti. Örgütün bu

tür sabotajlar yoluyla “yaşıyorum” mesajı vermeye çalıştığını da söyleyen Güçlüer, “Onların aslında kendi akılları olduğu söylenemez, asmalarının sahipleri akıl veriyor. Türkiye’nin Akdeniz-Adalar Denizi-Kafkasya ve Orta Doğu jeopolitiğinde attığı adımları ve elde ettiği başarıları hazmedemeyenler PKK kartı üzerinden ülkemizi baskılamak istiyor.” dedi.

TAHRİKKÂR PAYLAŞIMLARA YOĞUN TEPKİ

Belen, İskenderun ve Arsuz ilçelerinde meydana gelen ve önceki gün akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangınla ilgili, terör örgütünün medya organlarından ve örgüte yakın sosyal medya hesaplarından propaganda çalışması başlatıldı.

AFAD ekiplerince 542 kişinin tahliye edildiği bölgeden ve yanan ağaçlardan fotoğrafların yer aldığı paylaşımlarda, alevlerin YPG/PKK terör örgütüne yakın “Ateşin çocukları inisiyatifi” tarafından çıkarıldığı ileri sürüldü. Ormanlık alanın yanı sıra yaban hayatının da zarar gördüğü, çok sayıda ekibin 2 gün boyunca söndürme çalışması yaptığı yangınla ilgili “alaycı paylaşımlar”, vatandaşlardan büyük tepki aldı.

“KUNDAKLAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Yangınla ilgili kamuoyuna bilgi veren Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ise sabotaj ihtimali ile ilgili, “Şehrimizin birçok noktasında tamamıyla terör eylemi ve kundaklama olduğunu düşündüğümüz yangınlar çıkarıldı. Çünkü bu kadar sıklıkla ve hiçbir yangının birbiriyle alakası olmayan yerlerde yani bütünleşmediği yerlerde çıkan yangınlarda aklımıza gelen bu. Şu anda tam olarak net bir bilgi yok ama Emniyet ekiplerimizin birkaç kişiyi aldığını duyduk. Dün gece vatandaşların elinde benzinle bir kişiyi yakaladıklarını ve Emniyete teslim ettiklerini biliyoruz. Terör örgütü olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Sorumlular en kısa sürede bulunacak”

Hatay’ın Belen ilçesinde başlayan, rüzgarın da etkisiyle İskenderun ve Arsuz ilçelerine sıçrayan ve önceki gün akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangına ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

Başkan Şentop, paylaşımında, “Kontrol altına alınan yangınla ilgili terör iddiaları titizlikle ele alınıp sorumlular en kısa sürede bulunacaktır.” ifadelerini kullanırken, Oktay, “Hatay’da gördüğümüz manzara vatanını, milletini seven herkesin yüreğini

sızlatmıştır” dedi.

Editör: TE Bilisim