Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

Aziz milletim, değerli milletvekili arkadaşlarım, sevgili gençler, hanımefendiler, beyefendiler sizleri hasretle muhabbetle selamlıyorum.

Özellikle hazırlanan bu sürpriz gerçekten çok kısa da olsa benim için çok çok duyguluydu. İşte bu klipte izlediniz. Kitap, su, simit… Bunlar çocukluk yıllarımın en önemli başlıklarıydı.

İlk aldığım eser Ömer Nasuhi Bilmen’in eseriydi. Taksitlerini simit ve su starak ödemiştim. Hamdolsun o günden bu güne de bu şekilde yürüyerek geldik.

KİTAP EN ÖNEMLİ YOL ARKADAŞI

Böyle başlayan bir hayat ve şimdi de külliyedeki bu muhteşem dev kütüphaneyle işte tırmandığımız nokta. Hamdolsun. Şüphesiz kitap bizim için önemli bir yol arkadaşı. Onun için emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Grup toplantımızın hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu vesileyle dün başlayan 3 ayları ile Regaib gecesini şimdiden tebrik ediyorum. Bu gecelerin hayırlar getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum.

İLK KIBLEMİZE SALDIRILAR SÜRÜYOR

Zulmün adeta arşa çıktığı süreçten geçiyoruz. İlk kıblemiz Kudüs’e pervasız saldırılar giderek artıyor. İşte bu yüzden Rabbimizden bu gecelerin hatırına birliğimizi, kardeşliğimizi, mücadele gücümüzü arttırmasını diliyorum. Gelmiş geçmiş tüm peygamberlerin görevi iyiliği emretmek, kötülükten nehyetmektir. Hepimiz bu ilkeyle yaşamalıyız. Rabbim hepimize bunu nasip etsin diyorum. Çevremizde tek bir garip tek bir ihtiyaç sahibi varsa bu mübarek ayları hakkı ile değerlendirmiş olmayız.

DEPREME YÖNELİK AÇIKLAMALAR

Deprem her an kendini bize hatırlatıyor. Son olarak Van’da yaşanan depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor milletimize baş sağlığı diliyorum. Son asırda yaşanan depremler ve kayıplara baktığımızda ne yazık ki bilim insanlarının uyarılarına yeterince kulak vermediğimiz görülüyor. İlk etapta dönüştürülmesi gereken yapı sayısı 6 milyon 700 bindir. Öncelikle durumları aciliyet arz eden binaların yıkılıp yeniden yapılması için seferberlik başlattık. Önümüzdeki yıl hedef 1 milyon 500 bin konutu dönüştürmektir.

ELAZIĞ VE MALATYA’DA TESLİM EDİLECEK KONUTLAR

Elazığ – Malatya depreminin ardından hasar tespiti çalışmaları 12 günde tamamlandı. Elazığ’da yıkık 263 bina, ağır hasarlı 7698 bina tespit edildi. Bu binalarda toplamda 19 bin 821 bağımsız birim bulundu. Netice itibarıyla Elazığ ve Malatya’da yıl sonunda teslim edilecek şekilde konutların inşasına başlandı. Hedefimiz 1 yıl içinde 23 bin 612 konutun tamamını bitirip vatandaşlarımıza teslim etmektir. Bu binalar okullar, parklar vs tam teşekkül biçiminde yapılıp teslim edilecek.

“KARŞIMIZDA HASTALIKLI BİR CHP ZİHNİYETİ VAR”

Elbette devlet olarak vatandaşımızın yanında olacağız. Ancak gerekli tespit ve dönüştürme için devlet ve milletin birlikte çalışması gerekiyor. Açık konuşmak gerekirse karşımızda hastalıklı bir zihniyet var. Önce yargıdan, adaletten bahsedip ardından yargıya, adalet kurumlarına, savcılarımıza her türlü hakareti yapan zihniyet başka nasıl ifade edilir?

Bu ülkede kölelik yoktur ama zihnini ve elindeki imkanları emperyalistlere gönüllü olarak satmış olan bir zihniyet vardır. FETÖ’den PKK’ya kadar tüm terör örgütlerini destekleyen arkadaşlar dediği teröristlerin arkasında duran bir kişi bu ülkenin ancak hasmı olur. İdlib’de kendi ülkesi yerine rejimin yanında yer alan bu kişi milletin evladı olamaz.

“ESED’EN ADAM OLMADIĞINI GÖRDÜK”

(Kemal Kılıçdaroğlu) Bana ‘Git Esed ile görüş’ diyor. Ya hu sen Esed’i görmemişken ben onunla görüşüyordum. Bunda insaf diye bir şey yok. Ancak ne teklif yaparsak yapalım adam olmadığını gördük. Adam olmayan bir adam gördük. Libya’da ülkemizin ne yapmaya çalıştığını anlamamış bir adamın söyledikleri deryada damla hükmünde dahi değildir.

GAZİ MUSTAFA KEMAL’İN TRABLUS’TA NE İŞİ VARDI, HABERİN VAR MI?

Atatürk’ün partisiyiz diyor. Ondan da haberi yok. Gazi Mustafa Kemal’in Trablus’ta ne işi vardı? Biz tarihimizle geleceğe yürüyen bir partiyiz? Bugün Libya’da Türk aşiretleri var. Ama sorun bilmez inanın CHP’nin şurada 20 yıllık geçmişini bile bilmez bu adam. Bu adamın bu konuda söyledikleri hezeyandan ibarettir.

Türk milleti Çanakkale’de 7 düvele karşı mücadele ederken de emperyalistlerin borazanlığını yapanlar vardı. Gavurun kılıcını çalarak bu milletin canını acıtabilirsiniz ama asla mücadele azmini kıramazsınız.

CHP’yi milletimize, başındaki zatı da hekimlere havale ediyorum.

İDLİB KONUSU: “SÜRE DOLUYOR” 

Ülkemiz İdlib’den ülkemize 1 milyonu aşkın yeni göç dalgasını sessiz sedasız kabullenemeyecektir. Rejime verdiğimiz süre doluyor. Talebimiz rejimin Soçi Muhtırası sınırlarına yani gözlem noktalarımızın gerisine çekilmesidir. Şu andaki en büyük sıkıntımız hava sahasını kullanamıyor oluşumuzdur. İnşallah buna yakında bir hal çaresi bulacağız. Aktif müdahale dahil her yolu deniyoruz.

Editör: TE Bilisim