Diriliş Postası/Haber Merkezi

Kafkasya’da Müslüman toplum önderlerinden Veysal Orucov, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a desteklerini iletti.

Veysal Orucov yaptığı açıklamada, “Türkiye Diyanet İşleri Başkanı sayın Prof. Dr. Erbaş’ın geçtiğimiz Cuma günü verdiği hutbesinde kötü alışkanlıklardan kurtulma, helâlara ve haramlar dikkat edilmesi gerektiği vurgulanmıştır. Ayrıca İslamın temel kaidelerinden olan Allah’ın emirlerini ve yasaklarını topluma izah ederken içki, zina, eşcinsellik, lutilik tercih edilecek bir hayat tarzı değildir diyerek Bütün bunlar dinimizce de yasaklandığını beyan etmişti.” dedi.

Orucov, “Diyanet İşleri Başkanı gerçeği ve İslamın emirlerini hatırlattı biz sonuna kadar Erbaş hocamızın yanındayız” diyerek şunları belirtti:

“Aslında sayın Diyanet İşleri Başkanı bu açıklamasında kendinden bir şey söylemeyerek tamamıyla Kur’an-ı Kerim’de ve hadislerde lanetlenmiş Lut kavmi konusunda ayetleri hatırlatmış ve gençleri uyarmıştır. Çok acayiptir ki Sayın Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş’ın bu açıklamasından sonra bir çok kesin kendisini linç etmeye kalktı. Biz Kafkasyalı Müslümanlar olarak Türkiye Diyanet işleri Başkanını sonuna kadar destekliyor, söylediklerinin hak olduğunu beyan ediyoruz. Ayrıca böyle bir ortam da gençleri uyararak gerçeği, hakkı kınayıcıların kınamasından korkmadan söylediği için tebrik ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim