Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 2021 yılı bütçe görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, üçüncü sondaj gemisi Kanuni’nin 2021 yılının ilk aylarında  Karadeniz’de sondaj faaliyetine başlayacağını duyurmuştu.

Bakan Dönmez, Haydarpaşa Limanı’nda Kanuni sondaj gemisini Karadeniz’e uğurlama töreninde Kanuni’nin yeni çalışmalar için bugün demir aldığını söyledi.

Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise, “Üçüncü Sondaj Gemimiz Kanuni’nin Karadeniz seferi başlıyor!.. Haydarpaşa Limanı’nda boğaz geçiş hazırlıkları için kule sökümü tamamlanan gemimiz Filyos Limanı için bugün demir alacak.” dedi.

Sondaj faaliyetlerinde yeni gelişmeler

Öte yandan Dönmez, Karadeniz’deki sondaj faaliyetlerine ilişkin yeni gelişmeleri aktardı. Dönmez, Fatih gemisinin Tuna-1’den sonra Sakarya Gaz Sahası’ndaki Türkali-1’de yeni sondajına başladığını ve 2 bin 600 metreye kadar inildiğini söyledi.

Dönmez “Yavuz, Selçuklu-1’de sondajı 6 bin metrede tamamladı, ümit verici sonuçlar aldık ve bu bölgenin yakınlarında yeni sondajlarımız olacak” dedi.

Bakan Dönmez duyurdu: Kanuni Karadeniz’de göreve başlıyor

İktisat

Habere Git

Bakan Dönmez: Ertuğrul Gazi yıl sonunda ülkemizde olacak

İktisat

Habere Git

Editör: TE Bilisim