Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcı Hasan Büyükdede, bir dizi ziyaretler üzere geldiği Eskişehir’de, Arçelik buzdolabı işletmesinin almaya hak kazandığı ‘Güvenli Üretim Belgesi’ teslim törenine katıldı.

Burada konuşma yapan Bakan Yardımcısı Büyükdede, Kovid-19 tanı kitinde dünyada bir ilk olacak yeni ürün müjdesi verdi.

SOLUNUM CİHAZINDA REKOR SÜREDE ÜRETİM

Büyükdede, Koronavirüsle mücadelede, dünyada bir ilk olacak ürünü geliştirmeye çalıştırdıklarını belirterek, “Firmalarımız el birliği ile dünya standartlarında bir cihazı 14 günlük rekor sürede üretim bandına indirdi. Kısa sürede ürettiğimiz yerli yoğun bakım solunum cihazıyla, dünya standartlarında ve muadillerinden üstün bir ürünü piyasayla tanıştırdık” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA BENZERİ YOK

Bunların yanında salgınla mücadele etmek için aşı ve ilaç çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirten Büyükdede “Tanı kitleri, aşı ve ilaç alanındaki projelerimiz dünyanın ilgisini çekiyor. Tedavide kullanılan ve daha önce ithal ettiğimiz 2 farklı ilacın etken maddesini artık kendimiz üretebiliyoruz. Virüs proteinlerini çoğaltıp, satabiliyoruz. Aşıda, geleneksel yöntemlerin yanında, hiçbir ülkenin denemediği yeni teknolojileri deniyoruz. Geliştirdiğimiz yüksek antikorlu plazmayı hasta tedavilerinde kullanıyoruz. Tanı kitlerinde, nano-teknolojiyi esas alan ve dünyada bir ilk olacak yeni bir ürünü geliştirmeye çalışıyoruz” diye belirtti.

Editör: TE Bilisim