Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınının yayılımını önlemek amacıyla alınan tedbirlere yenileri eklenmeye devam ediliyor. Hafta sonu toplu alanlarda sosyal yoğunluğun önlenmesi amacıyla 48 saat süreyle sokağa çıkma yasağı getirildi. 30 büyükşehir ve Zonguldak’ı kapsayan kararın uygulanma sürecinde vatandaşlar temel ihtiyaçların nasıl karşılanacağı sorularının yanıtını öğrenmek istiyor. Bu anlamda en çok araştırılan konula arasında ‘ekmek ve su temini’ yer alıyor. Peki, Bugün eve su ve ekmek nasıl söylenir? Sokağa çıkma yasağında fırınlar açık mı?

BUGÜN EVE SU VE EKMEK NASIL SÖYLENİR? SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA FIRINLAR AÇIK MI?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan ek genelge ile 10 Nisan saat 24.00 ile 12 Nisan saat 24.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi.

Yasak sürecinde vatandaşlar ekmek ve su gibi ihtiyaçların nasıl temin edileceği konusunu araştırırken Bakanlık, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamül ruhsatlı iş yerlerinin açık olacağını belirtti.

Ekmek dağıtımı ise fırınların kendi araçlarıyla ve Vefa Sosyal Destek grubu personelleri vasıtasıyla yapılacak.

İhtiyaç duyulması halinde bu maksatla kamu kurum ve kuruluşlarının araçlarından da yararlanılacak.

Ekmek dağıtımnda görevli olacak araçlar ve çalışanlar, 48 saatlik sokağa çıkma yasağı kapsamına dahil edilmedi.

Konuya ilişkin Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da yaptığı açıklamada, 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde fırınların çalışacağını ifade ederek, ‘Ekmek vatandaşların kapılarına kadar götürülüp verilecek, satış yapılacak. Araçlar mahalle mahalle dolaşıp ekmek satışını gerçekleştirecek.’ şeklinde konuştu.

Balcı, vatandaşların tedirgin olmasına gerek olmadığını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim