14 Şubat 2020 okullar tatil mi, bugün okullar tatil mi soruları öğrenci gündeminin en önemli konusu! Kış mevsiminin tadını kar tatili açıklamalarının ve kartopu, kızak keyfinin heyecanıyla çıkartan ilk orta ve liselerde eğitim gören öğrenciler bugün de Valiliklerden, Kaymakamlıklardan ve Milli Eğitim Müdürlüklerinden gelecek 14 Şubat 2020 kar tatili açıklamalarını araştırıyor. Yurdun yarısını etkisi altına alan yoğun kar yağışı yavaş yavaş ülkemizi terk etmeye başlarken, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verdiği bilgilere göre bugün de Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz bölgelerinde soğuk hava, buzlanma ve beyaz bereketin yine etkili oldu. Öğrencilerin ve özel durumu olan engelli ve hamile kamu çalışanlarının hava koşullarına bağlı olumsuzluklara maruz kalmaması ve herhangi bir mağduriyet yaşamaması amacıyla Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yurdun büyük bölümünde yapılan uyarılar doğrultusunda beklenen kar tatili haberleri de peş peşe geldi. Valiliklerden gelen son dakika müjdeli açıklamalar öğrencileri sevindirdi. Peki, Bugün okullar tatil mi? 14 Şubat 2020 okullar tatil mi? İşte bugün valiliklerden kar tatili açıklaması gelen iller! Bitlis, Siirt, Mardin, Tunceli, Sivas, Nevşehir, Kahramanmaraş, Adıyaman, Bayburt, Ağrı, Malatya, Kars, Ordu, Muş, Gaziantep, Hatay, Van ve Artvin’de bugün okullar tatil mi? 14 Şubat Cuma bugün hangi illerde okullar tatil edildi? MGM bugün Türkiye geneli hava durumu ve 14 Şubat Cuma kar tatili olan iller ve ilçelere haberimizde yer verdik!.. Hatay, Şırnak, Erzincan, Gaziantep, Malatya, Sivas, Siirt, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Trabzon’da Son dakika tatil haberlerini dirilispostasi.com/kartatili sayfamızdan takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

Bugün okullar tatil mi? 14 Şubat 2020 okullar tatil mi? İşte bugün valiliklerden kar tatili açıklaması gelen iller!

Türkiye’nin yarısı beyaz örtüyle kaplandı! Son günlerde yurdun büyük bir kesimini etkisi altına alan beyaz bereket en çok da tatil yapan çocukları sevindirdi. 13 Şubat Perşembe günü 33 ilde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime ara verildiği açıklanmıştı. Öğrenciler peş peşe gelen tatil haberlerini bugün de yine büyük bir heyecanla takip etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü analizlerine göre İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu ve Karadeniz bölgelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı, hafta sonuna kadar etkisini azaltacak. Haftanın son günü olan 14 Şubat 2020 Cuma okullar hangi illerde tatil oldu konusu da sürekli araştırılıyor.

13 Şubat 2020 Perşembe kar tatili olan iller listesine buradan ulaşabilirsiniz!

Bugün okulların tatil edildiğine ilişkin son dakika bilgilerine haberimizde yer verilecektir.

Artvin’de bugün okullar tatil mi? 14 Şubat Cuma Artvin Valiliği kar tatili açıklaması

Artvin Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde etkili olan olumsuz hava koşullarının devam ettiği bildirildi.

Yoğun kar ve olumsuz hava şartlarına bağlı olarak kent genelinde bugün  ve 14 Şubat Cuma günü ilk ve orta dereceli okullar, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretime 2 gün ara verildiği bildirilen açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de bu tarihlerde izinli sayılacağı ifade edildi.

Van’da bugün okullar tatil mi? 14 Şubat Cuma Van Valiliği kar tatili açıklaması

Yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkisini sürdüğü Van ilinde eğitim öğretime bugün ve bugün (14 Şubat Cuma) ara verildiği bildirildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada bugün ve 14 Şubat Cuma günü kent genelinde ilk ve orta dereceli okullar ile halk eğitim, rehberlik araştırma, özel eğitim rehabilitasyon merkezlerinin 2 gün daha tatil edildiği bildirildi. Açıklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de idari izinli olacağı ifade edildi.

Bitlis’te okullar tatil mi? Bitlis Valiliği 14 Şubat kar tatili açıklaması!

Bitlis Valiliğince dün yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları ve beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis merkez ve bağlı köylerdeki okullarda 13-14 Şubat‘ta eğitim öğretime ara verildiği bildirilmişti.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı vurgulandı.

Bitlis’in Tatvan İlçe Kaymakamlığı da olumsuz hava şartları nedeniyle iki gün (13-14 Şubat tarihlerinde) eğitime ara verildiğini duyurdu.

Siirt’te bugün okullar tatil mi? 14 Şubat kar tatili açıklaması

bugün kar tatiline ilişkin Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Siirt merkez ve merkeze bağlı köylerde yoğun kar yağışları nedeniyle ilk, orta ve lise dereceli okulların bugün (14 Şubat Cuma) 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilelerin de idari izinli sayılacağı,  Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde devam eden kurslara da bir gün süreyle ara verildiği ifadelerine yer verildi.

Hatay’da bugün okullar tatil mi? 14 Şubat Hatay kar tatili

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime bugün (14 Şubat Cuma) ara verildi.

İlçede kar ve aşırı buzlanma tehlikesinden dolayı İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı gereği 14 Şubat Cuma günü eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Aynı zamanda hamile ve engelli kamu personeli de bugün idari izinli sayılacak.

Ağrı’da bugün okullar tatil mi? 14 Şubat Ağrı kar tatili

Ağrı Valiliğinden yapılan son dakika açıklamasında, olumsuz hava şartları sebebiyle il merkezinde okulların 14 Şubat Cuma günü tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ‘Olumsuz hava şartlarından dolayı 14 Şubat Cuma günü il merkezi ve merkez ilçedeki köylerimizde ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilmiştir’ denildi. Valilik açıklamasında, engelli ve hamile kamu personelinin de izinli sayılacağını aktarıldı.

Bayrburt’ta 14 Şubat’ta okullar tatil mi?

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim Twitter’dan yaptığı açıklamada, ‘Bayburt İlimizde devam eden olumsuz hava koşullarından ötürü 14.02.2020 Cuma günü Eğitim-Öğretim faaliyetlerine 1 gün süre ile ara verilmiştir’ dedi.

Diyarbakır’da bugün kar tatili açıklaması!

14 Şubat’ta Diyarbakır’da etkili olacak kar yağışı nedeni ile kent genelinde okullar bugün da tatil edildi.

Malatya’da bugün okullar tatil mi? 14 Şubat Malatya kar tatili

Malatya Valisi Aydın Baruş yaptığı açıklamada, kent genelinde eğitim öğretime 14 Şubat Cuma günü de devam edecek olan kar yağışı nedeniyle ara verildiğini duyurdu.

Adıyaman’da bugün okullar tatil mi? 14 Şubat 2020 kar tatili

bugün Adıyaman’ın Sincik ilçesinde yoğun kar yağışı devam edecek.

Sincik Kaymakamlığı, yoğun kar nedeniyle 14 Şubat’ta eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu.

Açıklamada, ‘Devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle ilçemiz genelinde 14 Şubat 2020 Cuma günü, ilk ve orta dereceli okullarda ve halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime bir gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı günlerde idari izinli sayılacaktır.’ ifadelerine yer verildi.

Hakkari ve Bingöl’de bugün okullar tatil mi?

Hakkari’de etkisi süren yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün da (14 Şubat Cuma) tatil edildi.

Bingöl’de de kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Ordu ve Giresun’da bugün okullar tatil mi?

bugün Giresun ve Ordu’nun bazı ilçelerinde, olumsuz hava koşullarına bağlı olarak eğitim öğretime ara verildi.

Giresun Valiliğinden kar tatiline ilişkin yapılan açıklamada, Doğankent ve Çamoluk ilçelerinde eğitim öğretime bugün ara verildiği belirtildi.

Şebinkarahisar ve Eynesil ilçelerinde eğitime devam edileceği belirtilen açıklamada, her iki ilçede taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin bir gün (14 Şubat Cuma) izinli sayılacağı kaydedildi.

Kars ve Muş’ta bugün okullar tatil mi? 14 Şubat Cuma Muş ve Kars’ta kar tatili açıklaması

bugün (14 Şubat Cuma) Kars ve Muş’ta olumsuz hava koşulları soğuk hava ve kar yağışları nedeniyle eğitime ara verildiği bildirildi.

Kahramanmaraş’ta bugün okullar tatil mi?

bugün Kahramanmaraş’ta etkili olacak yoğun kar yağışı nedeniyle 3 ilçede tamamen, 2 ilçede de kısmen eğitime ara verildi.

Elbistan, Afşin ve Ekinözü ilçelerinde kaymakamlıklarca okullar bugün 1 gün süreyle tatil edildi.

Kahramanmaraş Merkez Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde ise kırsallardaki eğitim öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Gaziantep’te bugün okullar tatil!

Bölgede etkisini sürdüren kar nedeniyle Gaziantep Valisi Davut Gül, 1 günlük kar tatili kararı alındığını açıkladı.

Vali Gül, yaptığı açıklamada, meteorolojik veriler doğrultusunda, bu gece kentte don olayı ve buzlanma tehlikesi yaşanabileceğini belirtti. Bu kapsamda eğitime ara verildiğini ifade eden Gül, ’14 Şubat Cuma günü Gaziantep il genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamu çalışanlarından hamile ve engelli personelimiz idari izinli sayılacaktır.’ dedi.

Tunceli’de bugün okullar tatil oldu mu?

Tunceli Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, kent genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün daha ara verildiğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, ‘Kar yağışı, buzlanma ve soğuk hava nedeniyle Tunceli genelinde merkez ve 7 ilçemizde 14 Şubat Cuma günü 1 bir gün süreyle tüm okullarımız tatil edilmiştir. Engeli olan ve hamile çalışanlarımız da idari izinli sayılacaktır.’ ifadelerine yer verildi.

Nevşehir’de okullar bugün tatil mi? 

Nevşehir Valiliğince yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının ardından ulaşımda yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, özel eğitim kurslarının 14 Şubat 2020 Cuma günü tatil olduğu belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden hamile, engelli ve kronik ağır hastalığı olanların da 14 Şubat günü idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Sivas’ta bugün kar tatili olacak mı? 14 Şubat kar tatili açıklaması

Sivas’ta etkili olan soğuk hava ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent genelindeki ilk ve orta dereceli okullar bugün da tatil edildi.

Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Cumhuriyet Üniversitesinde de bugün eğitim yapılmayacak.

Mardin’de bugün okullar tatil mi?

Mardin’in Artuklu, Dargeçit, Derik, Midyat, Ömerli, Savur ve Yeşilli ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 14 Şubat 2020 Cuma günü eğitime ara verildi.

Türkiye geneli Perşembe ve Cuma hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre bugün sabaha kadar yoğun yağışın etkisini azaltması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin 13 Şubat’ta parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Sinop ve Samsun hariç), Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Aydın, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar bölgeleri ve Kütahya’nın doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

MGM detaylı hava durumu bilgilerine ulaşmak için tıklayınız!

Güneydoğu Anadolu Bölge geneli ile Niğde, Nevşehir, Aksaray, Kayseri, Malatya, Elazığ çevrelerinde kuvvetli kar (10-20 cm. kar) etkili olurken, Van, Hakkari ve Şırnak’ta ise yoğun kar şeklinde (20 cm. üzeri) olacağı öngörülen yağışların; İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Kütahya, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde ise yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmakta olup, herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmaması için vatandaşların ve yetkililerin tedbirli olmaları isteniyor.

Türkiye geneli hava sıcaklığının Batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor.

Rüzgarın ise Güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MGM verilerine göre 13 Şubat 2020 Perşembe saat 12.00 ile 18.00 arası Türkiye geneli hava durumu

MGM verilerine göre 13 Şubat 2020 Perşembe saat 18.00 ile 00.00 arası Türkiye geneli hava durumu

MGM verilerine göre gece 14 Şubat 2020 Cuma 00.00 ile sabah 06.00 arası Türkiye geneli hava durumu

Editör: TE Bilisim