Her Çarşamba akşamı yeni bölümüyle atv ekranlarında izleyici ile buluşan Kuruluş Osman dizisinin sıkı takipçileri “Osman Gazi’nin yengesi Zühre kimdir?’’ sorusuna yanıt aranıyor. Dizide Zühre Hatun karakterini Ayşegül Günay canlandırıyor. Bilindiği gibi Zühre Hatun, Osman Bey ile iyi anlaşamayan Dündar Bey’in eşi. Zühre Hatun da Dündar Bey’i Osman’a karşı dolduruyor. Peki, Osman Gazi’nin yengesi Zühre kimdir? İşte Osman Bey’in yengesi Zühre’nin hayatı…

OSMAN GAZİ’NİN YENGESİ ZÜHRE KİMDİR? OSMAN BEY’İN YENGESİ ZÜHRE’NİN HAYATI

Çoban Yıldızı, Sabah Yıldızı gibi anlamlara da gelen Zühre, tarihte Osman Gazi’nin yengesidir. Osman Gazi’yi hiç istememiş ve hep kocası ve oğullarının Kayı beyi olmasını istemiştir. Kocası Dündar beyin arkasında güçlü bir iktidar olan Zöhe Kayı beyliğinde sözü geçen en üst kadındır zira ne Osman beyin eşi vardır ne de annesi. Tek kadın Dündar beyin yengesi Zöhre’dir.

AYŞEGÜL GÜNAY KİMDİR?

Kuruluş Osman dizisinde Osman Gazi nin yengesi Zühre Hanım’ı oynayacak olan Ayşegül Günay 9 Kasım 1969 yılında Eskişehir de dünyaya geldi. 50 yaşında olan deneyimli oyuncu Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bölümü mezunudur. 1990 yılında üniversiteyi bitirdi ve burada 7 yıl boyunca görev yaptı. Ardından Devlet Tiyatrolarına geçiş yaparak çok sayıda tiyatro oyunu sergiledi.

Buradan emekli olan oyuncunun ilk dizi deneyimi 2006 yılında çekilen Kaybolan Yıllar ile olmuştur. Özellikle Yer Gök Aşk dizisinde Sultan karakteriyle isminden söz ettirmiştir. Ayşegül Günay; Kaybolan Yıllar, Eşref Saati, Derman, Küçük Kadınlar, Osmanlı Cumhuriyeti, Aile Saadeti, Lale Devri, Yer Gök Aşk, Sümela’nın Şifresi: Temel, Moskova’nın Şifresi: Temel, Asla Vazgeçmem gibi bir çok dizi ve filmde rol almıştır.

Ayşegül Günay 1,60m boyunda 57 kg ağırlığında, kahverengi saç ve gözlere sahiptir. Ayşegül Günay evli ve iki çocuk annesidir.

Editör: TE Bilisim