Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşili, Abhazya ve Güney Osetya’da yaşayan vatandaşlara birlik ve beraberlik mesajı gönderdi.

Gürcistan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Margvelaşvili, tatil merkezi Anaklia’da yaz okullarına giden gençlerle buluşarak Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve Rusya ile ilişkilerin normalleştirilmesiyle ilgili konuşma yaptı.

Margvelaşvili, Gürcistan’ın geleceğinin, Abhazya ve Güney Osetya halkıyla ortak bir şekilde belirlenmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ne Abhazların ne de Güney Osetyalıların Rusya ile birleşmeleri durumunda olumlu perspektifleri olacak. Bizim onlara nasıl bir devlet inşa ettiğimizi göstermeliyiz. Onlar bu devleti ve birleşik Gürcistan’da oynayacakları rolü sevmelidir” ifadesini kullandı.

Ülkesinin toprak bütünlüğü sorunlarının çözümü için Gürcü toplumunun güçlenmesi, demokrasi ve özgürlüklerin geliştirilmesi, ekonomik kalkınmanın sağlanması gerektiğinin altını çizen Margvelaşvili, Gürcistan’ın karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarının çözümü için de NATO ve Avrupa Birliği ile entegrasyon için güçlü adımlar atmaya devam edeceklerini söyledi.

Margvelaşvili, aynı zamanda Rusya ile ilişkileri normalleştirmek için barışçıl bir politika sürdürdüklerini kaydetti.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşili, “Rusya’ya gelince, bu konuda biz sakin, barışçıl bir diyalog kurma çabasındayız. Rusya’ya karşı mücadele etmeyi çalışmıyoruz. Rusya ile uluslararası hukuk çerçevesinde tartışmaya çalışıyoruz. Gelecekte de bu doğrultuda hareket edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim