Furkan Benli-İstanbul

Suudi Arabistan’ın Mekke Valisi Prens Halid el-Faysal ve Cidde Valisi Prens Meşal bin Macid bin Abdülaziz, Fransa’nın Suudi Arabistan Büyükelçisi Ludovic Pauille’yi valilik binasında ağırladı.

“DOSTANE GÖRÜŞME!”

İçeriği hakkında detay paylaşılmayan ziyaret hakkında ortak konular hakkında ikili görüşmelerin gerçekleştirildiği belirtildi.

Görüşmenin, Fransa’nın Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’e ve Müslümanlara yönelik hakaret ve karşıt adımların yaşandığı bir dönemde Mekke ve Cidde Valiliği’nin sosyal medya hesaplarından paylaşılarak, Suudi yetkililer ile Fransız büyükelçisi arasında “dostane bir görüşme” ifadeleriyle paylaşılması dikkat çekti.

TEPKİLER BÜYÜYOR

Fransız büyükelçisini “samimi bir görüşme” ifadeleriyle ağırladıklarını açıklayan Mekke ve Cidde valileri, Fransa’nın son günlerde attığı İslam karşıtı adımları nedeniyle büyük tepki topladı.

Büyükelçi Pauille da görüşmenin akabinde yaptığı açıklamada “Mekke Emiri Halid el-Faysal’a sıcak karşılaması için teşekkür ederim. Dostane gerçekleştirilen buluşmadan dolayı şeref duydum.” ifadeleri yer aldı.

Suudi Arabistan’dan Türkiye karşıtı yeni çağrı: Ekonomik yatırımlar yapmayın!

Dünya

Habere Git

MACRON’UN AÇIKLAMALARIYLA İLGİLİ Mİ?

Suudi Arabistan makamlarından ise görüşme nedenine dair herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Aktivistlerin görüşüne göre iki hafta önce atanan Fransa büyükelçisiyle gerçekleşen görüşmenin daha önceden planlandığını ifade edildi. Görüşmenin Macron’un Müslümanların tepkisini çeken açıklamalarıyla ilişkisi olup olmadığı ise bilinmiyor.

Öte yandan son haftalarda daha da şiddetini artıran Avrupa’daki İslam düşmanlığına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Özellikle Fransa’daki Macron yönetiminin son zamanlarda Müslümanları ve ibadet yerlerini hedef aldığı uygulamalar faşist ve çağ dışı eylemlerin başını çekiyor.

MACRON ÇAĞ DIŞILIKTA SINIR TANIMIYOR!

Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde geçen hafta başı kesilerek öldürülen öğretmeni “anmak için” resmi binaların duvarlarına Fransız sözde mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (s.a.v) yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı.

Macron açıklamasında, Hazreti Muhammed’e (s.a.v) yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

Editör: TE Bilisim