Gelinim Mutfakta yarışmacıları bugün Ramazan Kebabı tarifi için yarışıyor. En lezzetli yemeği hazırlayarak en yüksek puanın sahibi olan gelin hanım, program sonunda çeyrek altını yakasına takacak. Programın takipçileri ramazan Kebabı nasıl yapılır, malzeme listesi ve püf noktaları neler gibi soruları araştırmaya başladı bile! İşte Bugün ne pişirsem, iftara ne hazırlasam düşüncesinde olanların imdadına yetişecek; patlıcak, kuşbaşı et ve sebzelerin buluşmasıyla ortaya çıkan enfes bir tarif; Ramazan Kebabı tarifi! Gelinim Mutfakta Ramazan Kebabı nasıl yapılır? İşte tarifi ve püf noktaları (7 Mayıs 2020) kolayca anlatımını haber detayından okuyabilirsiniz!

Ramazan Kebabı tarifi! Gelinim Mutfakta Ramazan Kebabı nasıl yapılır? İşte tarifi ve püf noktaları (7 Mayıs 2020)

Ramazan Kebabı tarifi için gerekli malzemeler;

3 tane kemer patlıcan

4 – 5 adet sivri yeşil biber

1 adet orta boy domates

Bir miktar zeytinyağı – kızartmak için

Etli harç için gereken malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı

300 gr. hafif yağlı dana kuşbaşı

10 – 15 adet arpacık soğan

1 su bardağı kadar su

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Karabiber

Yarım su bardağı haşlanmış kuru fasülye

Sosu için gereken malzemeler;

1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası

1 tatlı kaşığı ev yapımı biber salçası

1,5 su bardağı kadar su

Gelinim Mutfakta Ramazan kebabı nasıl yapılır?

Öncelikle patlıcanları alacalı bir şekilde soyun. Dörde bölün ve bölünmüş patlıcanları uzun şeritler halinde tekrar ikiye veya üçe bölün. Sivri yeşil biberleri ortadan ikiye bölün, domatesi de ortadan dörde bölerek bir kenara alın. Ardından patlıcanları ve biberleri renk alıncaya kadar sıvı yağda kızartın.

Bir tencerede zeytinyağını içerisine tuz ve karabiberi atarak biraz ısıtın, içine etleri ilave edip etleri soteleyin. Arpacık soğanları, baharatları ve suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru fasulyeleri de ilave ederek güzelce karıştırın.

Daha sonra bir fırın kabına kızarttığınız patlıcan ve biberleri fırın kabınızın kenarlarına gelecek şekilde sıralayın. Hazırladığınız etli iç harcı fırın kabınızın ortasına yerleştirin. Patlıcan ve biberlerin aralarına doğradığınız domatesi de yerleştirin.

Bir kasede salçaları ve kaynamış suyu karıştırın. Fırın kabının içine gezdirerek dökün. Üzerini folyoyla kapatıp 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Üzerinden folyoyu alın ve üstü açık olarak 5 – 10 dakika daha pişirin. Üzeri kızaran Ramazan Kebabı’nı fırından çıkartıp biraz dinlendirdikten sonra servis edin…

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim