Yılmaz, Uluslararası İlahiyat Programı (UİP) kapsamında, çeşitli fakültelerde eğitim gören öğrencilerle Süleymaniye Camii’nde bir araya geldi. Uluslararası İlahiyat Programlarında okuyan öğrencilerin ümmetin ümidi olduğunu vurgulayan Yılmaz, gençlerin değerinin bilinmesi gerektiğini hatırlattı.

İslam ümmetinin kurduğu medeniyetleri tek tek kaybettiğini anlatan Yılmaz, “İslam dünyası, ümmet fikrini kaybettiği yıllardan itibaren büyük sınavlardan geçiyor, ciddi sıkıntılara muhatap oluyor. Kurduğu medeniyetleri tek tek kaybediyor. Baktığınız zaman bunların kaybediliş sebebi ümmet fikrinin ve yetişmiş insanların bitmesiyle doğrudan alakalıdır” diye konuştu.

“YETİŞMİŞ İNSANA İHTİYACIMIZ VAR”

İslam dünyasının her yerinde ciddi problemlerin olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

“Temelinde ümmet bilincine sahip, ümmet bilincini aşılayarak yeniden İslam dünyasını kaynaştıracak yetişmiş insanların olmamasının bunda çok önemli bir etkisinin olduğu muhakkak. Dolayısıyla bugün bizim yetişmiş insana ihtiyacımız var. Milleti, ümmeti uyandıracak, İslam ülkelerinin içerisindeki kan ve göz yaşını dindirip onları kaynaştıracak ulemaya, alimlere, önder ve rehber insanlara ihtiyacımız var.

Sizler İslam dünyasının muhtelif yerlerinden İslam’ı kaynaklarından öğrenmek ve yeniden yorumlayarak çağın şartlarına göre sunmak için bu topraklara geldiniz. Sizin burada bulunuşunuz çok anlamlı ve önemli. İçinde bulunduğunuz yaş ve eğitim düzeyi gereği bu ümmetin kurtuluşuna vesile olmuş geçmiş ulemanın karakter ve şahsiyetlerini model alıp birer İmam-ı Azam Ebu Hanife, Gazali, İbn-i Sina olmalısınız. Millete ve ümmete şekil vermiş, onların kurtuluşuna vesile olmuş tarihteki o büyük şahsiyetler gibi, alimler gibi olmak için hedefler koymanız çok önemli.”

Editör: TE Bilisim