Azerbaycan-Ermenistan gerilimi giderek artıyor. 28 yıldır Dağlık Karabağ sorunu nedeni ile gerilim halinde olan iki ülkenin savaş noktasındaydı. Dün Ermenistan ordusu Tovuz bölgesinde ateşkes ihlali yaparak hain saldırı gerçekleştirmiş çatışmada 7 Azerbaycanlı asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yaşananları “Ermenistan’ın yeni bir provokasyonu” olarak tanımlarken ülkesinin toprak bütünlüğünü korumakta kararlı oldukları mesajı verdi. Peki Azerbaycan ile Ermenistan arasında savaş mı çıktı? Azerbaycan’dan son dakika gelişmeleri geliyor…

AZERBAYCAN İLE ERMENİSTAN ARASINDA SAVAŞ MI ÇIKTI? AZERBAYCAN’DAN SON DAKİKA GELİŞMELERİ GELİYOR…

Azerbaycan ile Ermenistan sınır hattında yaşanan çatışmalarla iki ülke yeni bir savaşın eşiğine geldi.

Ermenistan ordusunun yeni bir provokasyon girişimiyle düzenlediği saldırılar ve sınır hattını ihlal etme girişimleri, Azerbaycan tarafının ağır silahlar kullanarak karşılık vermesiyle sonuçlandı. Tarafların karşılıklı topçu ateşinde bulunduğu çatışmalar, ihtilaflı Dağlık Karabağ bölgesinin yaklaşık 300 kilometre uzağında gerçekleşti.

ANKARA’DAN BAKÜ’YE DESTEK

Yaşanan son çatışmaların ardından Türkiye, Bakü’ye desteğini yineledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Ermenistan’ın yaptığı kabul edilemez. Aklını başına toplasın. Azerbaycan yalnız değildir. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olarak tüm imkanlarımızla Azerbaycan’ın yanındayız” dedi.

TRT Haber yayınında konuşan Çavuşoğlu, “Buradan şunu görüyoruz. Ermenistan özellikle işgal ettiği topraklardan, dikkati başka yerlere çekmek istiyor yeni çatışma alanları oluşturarak” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilisim