Kireçlenme probleminin doğal tedavileri, evde deneyerek problemi minimuma indirmenizi hatta gidermenizi sağlayabilmektedir. Kireçlenme problemine en önemli çözüm, hareketsiz yaşam tarzını değiştirmek ve kireçlenme tedavisi için bir ortopedi doktoruna başvurmaktır. Bunun yanında evde tedavi yöntemleri de modern tıp teknikleri ile bir arada ilerletildiğinde oldukça faydalı olabilmektedir. Evde deneyebileceğiniz doğal tedavi yöntemleri arasında sayılabilecek alternatif tedaviler şu şekilde sıralanabilmektedir:

Aloe Vera yağı tedavisi Yumurta kabuğu tedavisi Okaliptüs yağı tedavisi Çınar yaprağı tedavisi

Kireçlenme Nedir?

Kireçlenme, eklemlerde kalsiyum tuzlarının birikmesi şeklinde meydana gelen bir problemdir. Bu problemin özellikle yaşa bağlı olarak ortaya çıktığı bilinmektedir. Özellikle 60 yaş ve üzerinde kireçlenme problemi görülme sıklığı %50 civarında seyretmektedir. Bunun yanında genetik yatkınlık, fazla kilo, hareketsiz yaşam tarzı,  D vitamini eksiliği, eklemlerde meydana gelebilen yaralanmalar ve şeker hastalığı gibi problemler kireçlenmeye neden olabilmektedir.

Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?

Kireçlenme belirtileri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Eklem ağrıları

Hareket esnasında eklem yerlerinden ses gelmesi Eklem şişlikleri Eklem kızarıklıkları Hareketli bir gün sonunda artan eklem ağrıları Ayaklarda şişkinlik

Aloe Vera Yağı ile Kireçlenme Tedavisi

Aloe vera yağı tedavisi,

kireçlenme probleminde en sık başvurulan alternatif tedavi yöntemlerinden birisidir. Bu tedavi yöntemi aloe vera bitkisinden elde edilen yağ ile gerçekleştirilmektedir ve herhangi bir yan etkisi bulunmaktadır. Aloe vera yağı ile kireçlenme tedavisi yöntemini denemek istiyorsanız, tek yapmanız gereken aloe vera yağı satın almak ve problemli bölgeyi temizleyerek bölgeye masaj yapmaktır.

Aloe vera kireçlenme problemi nedeniyle meydana gelen ağrıları hafifletmekte ve düzenli uygulamada dindirmektedir. Bunun yanında yaraların iyileşmesi, sivilcelerin geçmesi gibi faydalarını da görebilirsiniz.

Yumurta Kabuğu ile Kireçlenme Tedavisi

Yumurta kabuğu tedavisi, özellikle Avrupa ve Amerika’da modern tıp tekniklerine destek olmak amacıyla uzmanlar tarafından en sık tavsiye edilen tedavi yöntemlerinden birisidir. Yumurta kabuğunun yüksek protein oranı, kireçlenme probleminin giderilmesine yardımcı olarak ağrıları hafifletmektedir.

Yumurta kabuğu tedavisi uygulamak istiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

Yumurtayı haşlamanız ve soymanız gerekmektedir. Soyarken kabuk ile birlikte zarı da bir kenara almaya dikkat etmelisiniz. Yumurta kabuğunu ezerek zar ile birlikte tüketebilirsiniz.

Çınar Yaprağı ile Kireçlenme Tedavisi

Çınar yaprağı tedavisi, kireçlenme nedeniyle meydana gelen ağrıların geçirilmesi için uygulanabilecek evde tedavi yöntemlerinden birisidir. Ancak tedavi süresince süt ve süt ürünleri tüketmenizin yasak olduğunu da belirtmek gerekmektedir. Bu tedavi için klorsuz su ve çınar yaprağı satın almanız gerekmektedir. İzlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

1 fincan klorsuz suyun içerisinde ufalanmış çınar yaprağını 2 yemek kaşığı atmalı ve kaynatmalısınız. Su kaynamaya başladıktan 45 saniye sonra ocağı kapatmalı ve içmelisiniz.

Çınar yaprağı tedavisinden sonuç alabilmek için 1 hafta düzenli tüketmeniz ve takip eden haftada 2 gün içip 1 gün ara vererek tüketmeye devam etmeniz gerekmektedir. Takip eden haftalarda içmeye devam etmek isterseniz, 3. haftada 3 günde 1, 4. haftada 4 günde 1 şeklinde tüketmeye devam edebilirsiniz.

Okaliptüs Yağı ile Kireçlenme Tedavisi

Okaliptüs yağı tedavisi, kireçlenme nedeniyle meydana gelen şişkinlikleri azaltmak için tercih edilebilecek bir tedavi yöntemidir. Okaliptüs yağı, okaliptüs bitkisinden elde edilen doğal bir yağdır. Bu yağın kireçlenme şişkinliklerini büyük oranda azalttığı bilinmektedir. Kireçlenme tedavisi kapsamında sayılan alternatif tedavi yöntemlerinden okaliptüs tedavisini uygulamak istiyorsanız tek yapmanız gereken problemli bölgeyi temizleyerek okaliptüs yağını sürmek ve masaj yapmaktır.

Editör: TE Bilisim