Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, koronavirüs salgını ile mücadelede yurt dışında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veriyor.

Çavuşoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle;

Bir çalışma başlattık. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Bey’in başkanlığında. Dün akşam itibariyle 11 sefer ile 8 ülkeden 2721 öğrencimizi ülkemize getirmiş olduk. Sudan’dan da öğrenciler gelmek istedi. Mısır’a giden uçağımız Sudan’daki öğrencilerimizi aldık. KKTC’den de öğrencilerimiz getirildi. 14 günlük karantinaya alınmış oldular. Sakarya, Samsun ve Sivas’taki yurtlara yerleştirildiler. Fas’taki vatandaşlarımızı da ülkemize getirdik.

YABANCI UYRUKLU VATANDAŞLAR 

20 bin Pakistanlı var. 1 tanesinin kalp ritminde problem vardı. Diğerlerini de misafir ediyoruz.Özbekistan’dan gelen uçak Özbek kardeşlerimizi ülkesine götürdü.Diğer ülkelerin vatandaşları da var.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Yurt dışında 32 vatandaşımız hayatını kaybetti. Aileler bazı cenazeleri Türkiye’ye getirmek istedi. Gerekli tedbirler alınıyor ve gerekli destek veriliyor.

YURT DIŞINA TIBBİ MALZEME DESTEĞİ 

Bu süreçte G20 ülkelerine önemli görevler düşüyor. 69 ülkeden tıbbi yardım malzemesi talebi geldi, şuana kadar 17 ülkeye yardım gönderebildik.

Dün ispanya Başbakanı bizden maske talep etti. Gereken yardımları yapmak için elimizden geleni yapacağız. En zengin ülke olmasak da cömert bir ülkeyiz. Elimizden geleni yapacağız.

Önce kendi ihtiyacımızı karşılayacağız. İhtiyaç fazlasını ihraç edeceğiz.

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA 

65 yaş üstü vatandaşlara ceza olsun diye böyle bir karar almadık. Bilim Kurulu doğrultusunda aldık.Önemli olan onların sağlığı. Belediye, zabıta, polis gerekli desteği onlara verip tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yeter ki onlar sokağa çıkmasın.

Editör: TE Bilisim