Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Kur’an kursları ve Dini Yüksek İhtisas ve Hizmet İçi Eğitim Merkezleri geçici süreliğine kapatılmıştı. Okulların kapanması ile beraber çocuklarını Kur’an kurslarına yollamak isteyen vatandaşlar Kur’an kurslarının açılacağı tarihi araştırıyor. Konuyla alakalı müjdeli haber gelirken Kur’an kurslarının açılacağı tarih belli oldu. Peki Kur’an kurslarının açılacağı tarih belli oldu mu? Kur’an Kursları ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde…

Bakan Albayrak: Kur’an kursu öğreticilerine ek ders ücret ödemesi sürecek

Eğitim

Habere Git

KUR’AN KURSLARININ AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU MU? KUR’AN KURSLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanlığı, korona virüsüyle mücadele kapsamında hayata geçirilmesi planlanan ‘normalleşme planı’ takvimini yayımlandı. Normalleşme Planının Ağustos ayı verilerinde Kur’an Kurslarının açılışına dair verilen tarih ise şu şekilde yer aldı:

Kur’an kurslarının açılması (24 Ağustos 2020) Fiziki mekanları yeterli olan kursların bire bir eğitim yapmak suretiyle Ekim’de eğitime başlayacak şekilde  hazırlıklarının yapılması (30 Eylül 2020)

Kursların ne şekilde açılacağı, öğrenci alma kriterleri, müfredat ve uygulama esasları Diyanet İşleri Başkanlığınca açıklanacaktır.

 

Editör: TE Bilisim