Koronavirüs salgınına ilişkin olumlu gelişmelere yönelik haberlerin sayısı artarken piyasalarda yeni gündem dolardaki yükseliş.

Petrol fiyatlarında küresel bazda yaşanan düşüşün ardından yatırımcılar ve ekonomi uzmanları gözünü dolara çevirmişti. Nisan ayında birbiri ardına rekorlar kıran dolar, mayıs başında düşüşe geçse de son birkaç günde deyim yerindeyse şahlandı.

DOLAR DÜN NE KADARDI?

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,1790 lira, euronun satış fiyatı ise 7,7580 lira olmuştu. Peki şimdi ne olacak? Dolar düşer mi, yükselir mi? 7 Mayıs 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları.

7 MAYIS 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Hafta başından bu yana sert bir şekilde yükselişe geçen dolar/TL kuru, bu sabah 7,24’ü aşarak tarihi zirvesini yeniledi. Haftaya 7 liranın hemen üzerinde başladıktan sonra Merkez Bankası’nın swap düzenlemesinin ardından yukarı yönlü hareketini güçlendiren dolar/TL kuru, gece yarısı 7,20 liraya kadar tırmandı.

Dolar/TL’de tüm zamanların en yüksek seviyesi 13 Ağustos 2018’de 7,24 ile görülmüştü. Piyasada dış veri gündemi ve TCMB’nin haftalık verileri takip edilirken yeni bir dış kaynak sağlanıp sağlanamayacağı sorusu ise piyasanın ana gündemini oluşturmaya devam ediyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,71 artışla 7,8297’den alıcı buluyor.

STERLİN NE KADAR?

Sterlin/TL yüzde 0,92 değer kazancıyla 8,9898’den satılıyor.

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Doların yeniden gelişen ülke para birimleri karşısında yönünü yukarı çevirmesi ve TL’nin benzerlerine göre zayıf seyri dün kurda yeni zirveleri test etmemizin yolunu açtı.

Bugün ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik başvuruları verisi izlenecek. Dolar/TL kuru bu sabah tarihi zirvesi 7,22 seviyesini de devirdi. Kurda bugün 7,22 seviyesinin üzerinde 7,25 ve 7,30 seviyeleri önem kazanacaktır. Düşüşlerde 7,19 seviyesinin altında 7,14 ve 7,10 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.

7 MAYIS 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim