Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen Süper Lig’de sezonun geri kalan bölümünün ne olacağına dair belirsizlik sürerken Ankaragücü’nden dikkat çekici bir çağrı geldi.

LİGLER NİSANDA BAŞLAYAMAZ

Başkent ekibinin Başkanı Fatih Mert, liglerin tekrar ne zaman başlayacağına ilişkin olarak “Bu şekilde ligin nisan ayı içerisinde başlayacağına inanmıyorum, başlayamaz. Çünkü örnekler var; Fatih Terim örneği var, Fenerbahçe’de var, Kayserispor’da böyle bir haber var. Yurt dışına giden teknik direktörler var. Bunların zaten iyileşme süreci, artı geldiklerinde de karantina süreci…Şimdi zaten bunlarla ilgili bir şey yapılsa nisan sonunu bulur.” ifadelerini kullandı.

“BU SENE LİGİN OYNANMASI ZOR”

Henüz Kovid-19 salgınının en üst noktaya ulaşmadığını, sürecin nasıl devam edeceğinin netlik kazanmadığını aktaran Mert, “Avrupa’da daha kötü salgın var. Biz alınan karara uymak zorundayız. Devletimiz nasıl derse biz ona göre hareket etmek zorundayız. Artık bu sene liglerin devam etmesinin zor olacağını düşünüyorum. Yani bu sene bu ligin oynanma ihtimali zor görünüyor.” şeklinde görüş belirtti.

LİGLER 21 TAKIMLA OYNANMALI

Süper Lig’in bu sezon ne olacağıyla ilgili Fatih Mert, “Bu işin hakkaniyet ölçüsünde yapılması gerekiyor. Bu sene ligden düşme olmamalı, 1. Lig’den Süper Lig’e, 2. Lig’den 1. Lig’e üçer takım çıkmalı. Ligler 21 takım oynanmalı bir sene sonra düşen takım 4 olur ona göre bu denge bir şekilde sağlanır, eğer 18 oynanmak isteniyorsa ki 20 ve 21 de oynanabilir. Seneye bir takım düşerek 20 takıma çevrilmiş olabilir. Alttaki takımların da bu şekilde 1. ve 2. ligden gelecek takımların da hakkı yenilmemiş olur.”

ŞAMPİYONLUK İÇİN PLAY-OFF ÖNERİSİ

Süper Lig’de şampiyonun nasıl belirleneceğine ilişkin de Fatih Mert, “Şampiyonluk yarışında 4 takım görünüyor. Bu 4 takım seneye ligler başlamadan bir-iki hafta önce bir play-off yapabilir, neden olmasın” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim