YKS sonuçları öğrenciler tarafından heyecanla bekleniyor. Haziran ayında TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda düzenlenen sınavın ardından öğrenciler gözü kulağı sınav sonuçlarında. Sınav sonuçları ÖSYM tarafından yayımlanan takvime göre sınav sonuçları 28 Temmuz’da açıklanacak. Öğrenciler ise YKS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağını merak ediyor. Sonuçların açıklanmasının ardından tercih heyecanı başlayacak. Peki, YKS sonuçları sorgulama nasıl yapılır? 2020 TYT, AYT (YKS) sonuçları açıklandı mı? İşte detaylar…

YKS SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR? 2020 TYT, AYT (YKS) SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

27 Haziran 2020 tarihinde uygulanan 2020-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT), 28 Haziran 2020 tarihinde uygulanan 2020-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve 2020-YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) sonuçları bugün açıklandı.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 YKS tercihleri 6-14 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecek.

YKS BARAJ PUANI KAÇ?

Bu yılla sınırlı kalmak şartıyla baraj puanı TYT’de 150, AYT ve YDT’de ise 170 olarak belirlendi. Üniversite adayları, TYT sınavından en az 150 puan alarak iki yıllık üniversite tercihinde bulunabilecek. Öğrencilerin, AYT ve YDT sınavları sonucunda tercih yapabilmek için ise en az 170 puan almaları gerekecek.

Editör: TE Bilisim