Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyaretinin ana eksenini oluşturan temaslarını bugün gerçekleştiriyor. Şu sıralar Pakistan Parlamentosunda Ulusal Meclis ve Senato ortak oturumuna katılan Erdoğan, bir konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“PAKİSTAN KARDEŞİMİZDİR”

“Pakistan halkının siz kıymetli temsilcilerinin nezdinde buradan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Şahsıma bu oturumda hitap etme fırsatı verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Pakistan kardeşimizdir, kendimizi burada yabancı görmüyoruz. Şu anda biz kendi evimizde sizlerle bir aradayız. Asya’nın en önemli buluşma noktalarından birinde kendimizi evimizde hissediyoruz. Türkiye ile Pakistan arasındaki kardeşlik bağları dünya da pek az ülkeye nasip olur.

Gazneliler devletinin kurucusu Gazneli Mahmut devrinden beri Türkler şu an içinde bulunduğumuz coğrafyanın önemli bir parçası olmuştur.

“DÜN ÇANAKKALE BUGÜN KEŞMİR”

1915 senesinde Türk askeri şanlı bir direnişle Çanakkale Boğazı’nda savaşırken bu topraklarda yapılan miting tarihin sayfalarına kaydolmuştur. Mitingi tertipleyenler Çanakkale’de savaşan Türk milletine yardım toplamayı amaçlıyordu. Bütün sıkıntılara ve tehditlere rağmen meydanda açılan sergilerde Çanakkale için çok büyük yardım toplandı.

Biz sizi sevmeyeceğiz size muhabbet beslemeyeceğiz de kimi seveceğiz kime muhabbet besleyeceğiz.

Kurtuluş Savaşı’na gönderdiğiniz yardımları unutmayacağız. Dün Çanakkale bugün Keşmir. Bizim için Keşmir odur o olacaktır.

TERÖRE KARŞI PAKİSTAN’A DESTEK

(Barış Pınarı Harekatı) Lafa gelince demokrasi ve insan haklarını kimseye bırakmayanlar teröristleri kurtarmak için seferber olurken Pakistan, haklı mücadelesinde dimdik Türkiye’nin yanında yer alıyor.

Mali Eylem Görev Gücü toplantılarında siyasi baskı altına alınmak istenen Pakistan’a destek vereceğiz.

Terörle mücadelesinde Pakistan’ı desteklemeyi sürdüreceğiz.

Keşmir sorunu çatışma veya baskıyla değil ancak adalet ve hakkaniyet temelinde çözülebilir.

Türkiye, Keşmir meselesinde adaletin, barışın, diyalog yoluyla çözümün yanında yer almayı sürdürecektir.

SÖZDE BARIŞ PLANINA TEPKİ

Sayın Trump ve Netanyahu arasında Kudüs’le ilgili atılan adım, ‘yüzyılın barış planı’ diye yutturulan plan, bir işgal projesidir.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis’teki oturumun ardından cuma namazını Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi ile kıldı.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim