Diriliş Postası Muhabiri Sümeyye Aksu/Ankara

Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan HİLAL OLSUN TÜRKİYE” sloganıyla kampanyayı duyuran Kızılay, Türkiye dâhil 16 ülkede toplam 149 bin hisse kurban kesmeyi hedefliyor. Kızılay vekalet bedellerini ise yurt içi için 1050 TL, Yurt dışı için 850 TL olarak belirledi. Sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir tarafında yardıma muhtaç insanların her daim yanında olan merhamet çınarı Türk Kızılay, bu yıl da gerçekleştireceği vekaletle kurban kesim kampanyasını İstanbul’da düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı.

YURTİÇİNDE 1 MİLYON 680 KİŞİ FAYDALANACAK

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık’ın başlattığı vekaletle kurban kesim kampanyasına göre Kızılay, yaklaşık 4 milyon kişinin sofrasına kurban eti ulaştırmış olacak. Kurban kampanyası kapsamında yapılacak yardımlara ilişkin bilgi veren Genel Başkan Kınık, “Tüm dünya zor bir yıl geçiriyor. Kovid 19 pandemisi tüm dünyayı etkisi altına almış ve en çok da toplumun alt kesiminde bulunan kişileri etkilemiş bulunuyor. Milyonlarca kişi işini kaybetti, gelirinin azalması durumunu yaşadı. Pandeminin neden olduğu can kayıplarının ve hastalık sürecinin meydana getirdiği yıkımı tarif etmek bile imkansız.” dedi.

Vekaletle kurban kesiminde Kızılay modeli nedir?

Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverlere vekâlet yöntemlerini aktaran Kınık, “Kızılay’a vekalet vermeyi tercih etmeniz halinde, sizin adınıza veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde kesilecektir. Kesilen kurbanlar Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma veya kıyma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacaktır. Kurban bereketi tüm yıla yayılmış olacaktır. Tüm bu süreçler kamerelar tarafından kaydedilecek ve vekalet sahiplerine bilgi verilecektir” diye konuştu.

Kızılay, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kurban yardımlarını dağıtırken zor durumda olduğu tespit edilen vatandaşları gözetecek. Koronavirüs sebebiyle işinden olmuş, Elazığ, Van ve Bingöl depremlerinden maddi olarak etkilenen, maddi durumları elverişsiz olan vatandaşlar başta olmak üzere yaklaşık 1 milyon 680 bin vatandaş kurban bereketinden faydalanacak.

15 FARKLI ÜLKEYE DAHA ULAŞACAK

2020 vekaletle kurban kesim kampanyasında Kızılay, daimi delegasyonlarının bulunduğu Somali, Senegal, Sudan, Güney Sudan, Pakistan, Afganistan, Endonezya, Bangladeş, Bosna Hersek, Suriye, Yemen, Irak, Filistin ve K.K.T.C. ile Kuzey Makedonya’da 100 bin kurban hisse kurban kesmeyi planlıyor. Kızılay, kurbanlardan elde edilen etleri 2.5 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmak için tüm planlamalarını yapmış bulunuyor.

Vekalet Kızılay’a nasıl verilir?

Kurban ibadetini Kızılay vasıtası ile ifa etmek isteyen hayırseverlerimiz, bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden vekâletlerini verebilecekler. Ayrıca ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından da yararlanabilecekler.
Editör: TE Bilisim