Piyasalarda koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin iyimser haberler son günlerde artışa geçse de piyasalardaki yüksek risk algısı devam ediyor. Dolar kurunda son birkaç gündür yatay seyir gözlemleniyordu. Ancak petrol fiyatlarındaki düşüş, şimdilerde salgının da ötesinde piyasaları etkileyen bir unsur olarak öne çıkıyor. Bu sebeple yatırımcılar ve ekonomi uzmanları açısından doların seyri büyük önem taşıyor.

DOLAR DÜN NE KADARDI?

Dün 6,9933 seviyesine kadar yükselen dolar kuru, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararı sonrası düşüşe geçmiş ve 6,9442’ye kadar gerilemişti. Dolar kuru günü ise bir önceki kapanışa göre yüzde 0,5 değer kaybıyla 6,9511’den tamamlamıştı.

Peki bugün dolar düşer mi, yükselir mi? 30 Nisan 2020 dolar ne kadar oldu? İşte bugün dolar, euro, sterlin fiyatları ve dolar uzman yorumları:

30 NİSAN 2020 DOLAR NE KADAR OLDU?

Dolar/TL, bugüne yükselişle başlamasının ardından önceki kapanışın yaklaşık yüzde 0,3 üzerinde 6,9730’dan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,3 artışla 7,5835’ten alıcı buluyor.

STERLİN NE KADAR?

Sterlin/TL yüzde 0,2 değer kazancıyla 8,6870’ten satılıyor

DOLAR DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Peki dolara ilişkin uzman yorumları ne durumda. Yurt içinde Enflasyon Raporu’ndaki veriler ve Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın yapacağı açıklamaların takip edilirken ekonomi analitsleri yurt dışında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) kararı ve sonrasında ECB Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını ifade ediyor. Almanya’da işsizlik, Euro Bölgesi’nde ilk çeyrek GSYH ve ABD’de haftalık işsizlik başvuruları verileri de takip altında.

Uzmanlara göre, teknik açıdan dolar kurunda 6,9550 destek, 7,00 seviyesi ise direnç konumunu sürdürüyor.

30 NİSAN 2020 DÖVİZ FİYATLARI

Editör: TE Bilisim