Levent Gültekin-İstanbul

2018’de yarım sezon Galatasaray’da oynadıktan sonra tüm dikkatleri üzerinde toplayan ve 11 milyon Euro karşılığında Stuttgart’a transfer olan Ozan Kabak, gösterdiği performansla Almanları kendisine hayran bırakmıştı.

Geçtiğimiz sezon Stuttgart’ın kümeye düşmesiyle Schalke transferini gerçekleştiren Ozan Kabak’ın ‘mavilerde’ oynadığı futbol her ne kadar takdir toplasa da takımın ligde kötü sonuçlar alması genç stoperin kariyerini olumsuz anlamda etkiliyor. Hem Manuel Baum hem de Şenol Güneş’İn göz bebeği olan 20 yaşındaki futbolcu için Avrupa devleri şimdiden harekete geçti bile. Jose Mourinho’nun Tottenham’ı Ozan’ı yakından takip ederken, Hakan Çalhanoğlu’nun forma giydiği Milan da oyuncuyla dirsek teması halinde.

Tottenham ve Milan’ın zemin yokladığı Ozan Kabak’ı isteyen ekipler arasına PSG ve Liverpool’un da katıldığı ortaya çıktı. Schalke’nin en az 35 milyon Euro talep ettiği yetenekli defansın Premier Lig’e daha sıcak baktığı ifade edilirken, oyuncunun Van Dijk’ın yerine düşünülmesi dikkatlerden kaçmadı. Genç yaşı, fiziği, hızı, hava hakimiyeti ve tekniğiyle ışıl ışıl parlayan Ozan Kabak’ın tabiri caizse mumla aranması futbolseverleri bir hayli heyecanlandırsa da milli yıldızın Stuttgart ve Schalke’den sonra artık yanlış tercih yapmaması yönünde uyarların geldiği kaydedildi.

Editör: TE Bilisim