İzmir açıklarında meydana gelen deprem nedeniyle yıkılan bir binanın enkazının altında kalan Buse Hasyılmaz kurtarıldı.

İzmir’de deprem | AFAD: 21 vefat, 804 yaralı

Gündem

Habere Git

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin telefonda konuştuğu genç kız ve yanındakilere ulaşmak için 283. Sokak’taki enkazın içinde lazer ışıklı kontrol yapan ve termal kamera kullanan ekiplerin çalışması sonuç verdi.

Enkaz altından yaklaşık 9,5 saat sonra çıkarılan Buse Hasyılmaz, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ANNESİNİ SORDU 

Ekiplerin sedye ile çıkardığı Buse’nin ilk sorusu ‘Annem nerede’ demek oldu. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Buse hastaneye sevk edildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ: BUSE’NİN SAĞLIĞI MEMNUNİYET VERİCİ

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Buse enkazdan çıkarıldıktan sonra, “Net rakam yok 7 kat tam enkaz haline dönmüş. Hızlı bir şekilde arkadaşlar tek tek katları kaldırarak aşağı doğru gidiyorlar. Ara katlardan da bulabildikleri vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyorlar. Buradan biraz evvel 2 kişi çıktı. Buse’yi biraz evvel hastaneye gönderdik. Sağlıklı olması son derece memnuniyet verici. Babası Erol Bey’e de ulaşıldı.” açıklamasında bulundu.

“KÖPEKLERİ SALIN BEN KEDİ SESİ ÇIKARAYIM”

Buse Hasyılmaz isimli vatandaş, enkaz altında iken Tarım ve Orman Bakanı ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘Köpekleri salın ben kedi sesi çıkarayım’ diyerek depremin simge isimlerinden biri haline gelmişti.

Editör: TE Bilisim