Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan ekonomik önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Albayrak şunları söyledi:

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında aldığımız adımların geldiği noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Vergi ötelemeleri, ticari hayatın aksamaması için devreye alınan tedbirler, kısa çalışma ödeneği, asgari ücret desteği, bireysel ihtiyaç desteği, esnaf destek paketimiz üretim gücümüze ve esnafımıza koruma kalkanı sağladı. Bu kapsamda bugüne kadar attığımız adımların toplam tutarı 200 milyar TL’ye ulaştı. Şu anda 4,4 milyon ailemize bin lira destek yardımında bulunduk.

NORMALLEŞME SÜRECİNE İLİŞKİN TOPLANTI HAFTAYA YAPILACAK

Temel İhtiyaç Desteği kapsamında şu ana kadar 3 milyon 977 bin vatandaşımıza 22 milyar 295 milyon lira kaynak sunuldu.Esnaf Destek Paketi ve Paraf Kart ile beraber, esnafımıza sunduğumuz finansman desteği toplam 16 milyar 861 milyon liraya ulaştı. KGF kefaletli İşe Devam Desteğinde başvurular 143 bin 769’a ulaştı, 119 bin 804 firmamıza 107 milyar 412 milyon TL finansman tahsis edildi.

İşlerimize hızlıca nasıl döneriz, bunu konuşacağımız Genişletilmiş Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi toplantısını haftaya yapacağız.

Editör: TE Bilisim