Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Muş’ta terör saldırıları yüzünden çıkılmasına izin verilmeyen yayla ve meraların hizmete açılmasıyla besiciler, bu alanları kullanmaya başladı.

“KİMSEYİ ÜSTÜN TUTMADI”

Üçevler bölgesindeki yaylacılar, seçim sonuçlarının ardından Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı posterlerini astı, türküler söyleyerek halay çekti. Yaylaya çıkan vatandaşlardan Hamdullah Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şimdiye kadar hiç kimseyi kimseden üstün tutmadığını söyledi. AK Parti hükümetleri döneminde bölgeye birçok yatırım yapıldığını anlatan Yıldırım, “Eskiden yaylalara eşek ve katırlarla günlerce süren yolculuktan sonra ulaşıyorduk. Cumhurbaşkanımız buraya yollar, çeşmeler yaptı. Önemli hizmetler gerçekleştirildi. Şimdi burada herkes özgür oldu. Yaylalara rahatlıkla çıkıyoruz. Yollarımız asfalt oldu, çocuklar okula gidebiliyor” dedi.

“BİZİM İÇİN HİZMET ÖNEMLİ”

Bölgede yaklaşık 3 bin kişinin oy kullandığını belirten Yıldırım “Hepimiz seçim günü arabalarımıza bindik gidip oyumuzu kullandık. Bizim için hizmet önemli. Daha önce para vermeden hastaneden çıkamıyorduk. Şimdi istediğimiz hastaneye gidip ücretsiz tedavi oluyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim