Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Berde ziyareti sırasında basına yaptığı açıklamada, “İşgal altındaki Dağlık Karabağ’ın sözde ‘Savunma Bakanı Celal Harutyunyan” cehenneme gönderildi” dedi.

Azerbaycan’daki diplomatik misyon temsilcileri Ermenistan’ın füze ve ağır toplarla saldırdığı ve sivil kayıpların yaşandığı Berde ve Terter kentlerini ziyaret etti.

“PANİK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Ermenistan’ın kasıtlı şekilde yasaklı misket bombaları kullandığını vurgulayan Hacıyev, Ermenistan’ın saldırıyla halk arasında panik oluşturmayı amaçladığını kaydetti.

Hacıyev, “Fakat onlar amaçlarına ulaşamadılar ve ulaşamayacaklar. Azerbaycan halkının ve Berde sakinlerinin azmini diplomatik misyon temsilcileri de gördü.” dedi.

“CEHENNEME GÖNDERİLDİ”

Öte yandan, Azerbaycan ordusunun Hocalı soykırımının faillerinin çoğuna karşılık verildiğini belirtilen Hacıyev’in “Halihazırda medyada rejimin sözde ‘Savunma Bakanı’nın cehenneme gönderildiğine dair haberler var. Başkaları da payını alacak” diye konuştu.

Karabağ’ın sözde Ermeni yönetiminin başkanı Arayik Harutyunyan, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, Celal Harutyunyan’ın Dağlık Karabağ’da yaralandığını ve bu nedenle görevinden alındığını belirtmişti.

Editör: TE Bilisim