Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Libya tezkeresiyle ilgili yaptığı açıklamada tezkerenin bugün TBMM’ye gideceğini belirtti.

PARTİLERE TEZKERE ZİYARETİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek, TBMM Genel Kurulu’na sunulacak Libya tezkeresi konusunda bilgilendirdi. Çavuşoğlu, CHP’den ayrılırken yaptığı açıklamada, Libya’daki son durum, tezkere ve deniz yetki alanlarının sınırlandırılması ve diğer mutabakat zaptına ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verdiklerini ve kendilerine yöneltilen soruları yanıtladıklarını belirtti.

Ardından Bakan Çavuşoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ederek, TBMM Genel Kurulu’na sunulacak Libya tezkeresi konusunu görüştü. Çavuşoğlu, Akşener ve çalışma arkadaşlarını Libya’daki son duruma ve tezkereye ilişkin bilgilendirdiklerini belirterek “Malumunuz Meclis’e gönderilen, gönderilmekte olan bir tezkere var. Bu tezkereye neden ihtiyaç duyduk, Libya’da ve bölgede bizim ulusal çıkarlarımız, ulusal çıkarlarımıza yönelik tehditler nedir, diğer taraftan Libya’da kalıcı bir barış ve siyasi süreci en güçlü şekilde destekleyen bir ülke olarak bu konudaki çabalarımız hakkında da Sayın Genel Başkan’a ve arkadaşlarına bilgi verdik.” diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, MHP’ye gidilmeyeceğini söyleyerek “Sayın Genel Başkan Devlet Bahçeli mesaj gönderdi” dedi.

“CUMHURBAŞKANI’MIZDAN ÖĞRENDİK”

Tezkerenin Meclis’e gönderilme sürecine ilişkin bir soruya Çavuşoğlu, “Biz Dışişleri Bakanlığı olarak tezkereyi Meclis’e gönderilmesi için Cumhurbaşkanlığına arz ettik ve bugün itibarıyla gün içinde Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da imzasıyla tezkerenin Meclis’e gideceğini de Cumhurbaşkanlığı makamından öğrendik.” yanıtını verdi.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim