Türkiye ve dünyada etkili olan ve binlerce kişinin ölümüne yol açan koronavirüs salgınını önlemeye yönelik tedbirler devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması, seyahat kısıtlaması gibi tedbirler sıkı bir şekilde uygulanırken, tedbirler dolayısıyla mağdur olabilecek vatandaşların da mağduriyetlerinin giderilmesi için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından duyurduğu Milli Dayanışma Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyası da büyük ilgi görüyor. Devlet ve millet olarak tüm Türkiye, birlik içerisinde yardıma ihtiyacı olan yurttaşlarının mağdur olmaması için imkanlarını seferber ediyor. Peki, Milli Dayanışma Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında ne kadar, kaç milyon TL toplandı? İlk günden titibaren toplanan meblağın miktarı şimdiden merak ediliyor…

Milli Dayanışma Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında ne kadar, kaç milyon TL toplandı?

‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyası, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan tarafından Ulusa Sesleniş konuşmasında duyurulmuştu. Erdoğan, ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ sözleriyle başladığı konuşmasında, ‘Zekâtlarını Ramazan ayında dağıtmayı düşünen vatandaşlarımız da bu kampanyaya katılarak, hayır yarışında yerlerini alabilirler.’ sözleriyle devam ederek imkanı olan tüm yurttaşları coronavirus salgını dolayısıyla yaşanan sıkıntılı günlerde birbirine destek olmaya davet etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ve kendisinin de 7 aylık maaşı ile bizzat katılım sağlayarak destek olduğu kampanya yoğun ilgi görüyor.

Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasına nasıl bağış yapılır?

‘Biz bize yeteriz Türkiyem’ sloganıyla başlatılan kampanyaya bağışta bulunmak için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, banka hesapları açıldı. Kampanyaya kısa mesajla da bağışta bulunulabiliyor.  Bunun için cep telefonundan SMS bölümüne ‘KORONA‘ yazarak 8119‘a kısa mesaj atmak yeterli.

Başlatılan kampanyaya ilk yanıt MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘den geldi. Bahçeli, 5 maaşı ile kampanyaya katıldığını açıkladı. Kampanya kapsamında şu ana kadar 11 milyon dolar bağış yapıldığı açıklandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na yönelik paylaşımda bulundu.

İçinden geçilen zor günlerin birlik ve dayanışma içinde aşılacağını belirten Şentop, ‘Zor günlerden geçiyoruz. Birlik ve dayanışma içinde, birbirimizi gözeterek, birbirimize sahip çıkarak bu zor günleri aşacağız inşallah. Biz birlikte Türkiye’yiz. Birlikte güçlüyüz. Salgına karşı mücadelemizden de hep birlikte galip çıkacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ diyerek başlattığı ve öncülük ettiği milli dayanışma kampanyası birlik ve beraberliğimizin somut sonuçlarını ortaya koyacaktır. Kendilerine öncülüğü ve yol açıcılığı için şükranlarımı sunuyorum. TBMM Başkanı olarak Biz Bize Yeteriz Türkiyem Kampanyası’na ben de 5 maaşımla katılıyorum. Bu zor günleri birlik ve dayanışma içinde aşacağız inşallah.’ ifadelerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na, AK Parti Genel Başkan yardımcılarından Mehmet Özhaseki 5, Hamza Dağ ve Mahir Ünal üçer maaşını, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da YÖK üyeleriyle 1 maaşını bağışlayarak destek verdi.

TOBB’dan 10 milyon lira destek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ Milli Dayanışma Kampanyası’na TOBB olarak 10 milyon lira destek sağlayacaklarını açıkladı. Hisarcıklıoğlu, Türk bayrağı sembolünü paylaştığı mesajında, ‘#BizBizeYeterizTürkiyem’ etiketine de yer verdi.

Milli Dayanışma Kampanyası iş dünyasından büyük destek görüyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na, TİM ailesi olarak 15 milyon TL katkıda bulunacaklarını açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na Türkiye’nin en büyük odası olan İstanbul Ticaret Odası olarak 5 milyon TL katkı sağlayacağız.’ ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim